Få værktøjer til at tale med dit barn om gamingens univers

Det kan være svært at tale om gaming, da vi som forældre ikke altid er med på det seneste nye og forstår lingoen. Derfor har vores eksperter samlet en række videoer og artikler, som vi mener kan hjælpe dig og dit barn med at skabe det ideelle rum for at tal om spilvaner og do’s and dont’s, når der interageres på internettet.

Skal jeg interessere mig for gaming?

Gaming handler selv sagt om det spil, der spilles. Men det handler også om langt mere end det. For selvom spillet er omdrejningspunktet, så er der meget andet, der også er en del af gamingverdenen.

Læs artiklen her

Esport vs Gaming

Esport og gaming er to begreber, der ofte bliver brugt som synonymer. Begge tager udgangspunkt i (computer)spil, men nogenlunde der stopper ligheden så også. Er du i tvivl om hvad Esport er og hvordan det adskiller sig fra gaming som hobby?

Læs artiklen her

Sådan taler du med dit barn om gaming og trading

Dialogen kan være svær at få hul på. I denne video har vi derfor samlet nogle gode råd til dig, så du kan komme godt i gang.

 

Læs artiklen her

Den fordømte skærm

Skærmtid og gamingtid kan være et kontroversielt og ømt emne, både for forældre og børn. Så hvordan tackler man bedst spørgsmålet om skærmtid sammen med sit barn? Det kommer Stine med sine råd til i videoen her.

 

Læs artiklen her

Afhængighed eller fastholdelse

Læs om, hvordan vi forstår afhængighed og fastholdelse i gamingverdenen, som to separate men forbundne begreber. Denne artikel er særlig relevant for dig, som måske er i tvivl om hvorvidt dit barn viser tegn på afhængighed for et eller flere computerspil.

 

Læs artiklen her

De gode (søvn)vaner

Er det svært at forhandle skærmtid med dit barn, eller frygter du dit barns søvnvaner bliver forstyrret af for meget gaming?

Læs artiklen her

Ved du hvem dit barn taler med?

Er du nogen gange i tvivl om hvem dit barn snakker med, når de gamer? Og er du selv ubekendt med kulturen og sproget i gaming-verdenen? Så anbefaler vi at du læser denne artikel, der giver dig en oversigt over hvilke slags personer dit barn potentielt kan møde igennem de digitale universer.

Læs artiklen her

To bet or not to bet?

Flere og flere spil implementerer mikrotransaktioner, der ofte bliver anvendt som en slags gambling-mekanisme. Hvad betyder det for mit barns spiloplevelse og er det noget som kan være afhængighedsdannende?

Læs artiklen her

Hvad synes du om vores artikel?

Læs om andres historier

Mange andre børn og unge har skrevet i vores brevkasse igennem årene. Ved at læse om deres oplevelser kan du lære endnu mere om, hvordan du handler sikkert og passer på dig selv og andre

Spørgsmål fra Gitte, år Galaxy swapper v2

Svar fra rådgiver Hej Gitte, Tak for dit brev. At installere værktøjer til at bruge skins, man ikke ejer, er noget, der har været i gaming længe og også er i mange andre spil. Der er ikke noget galt i det, for andre...

Se hele svaret

Spørgsmål fra Hanne, år Fortnite account nfa

Svar fra rådgiver Hej Hanne, Tak for dit brev. Dejligt, at du viser interesse og ærgerligt, at det skulle ende sådan med købet af kontoen. Gaming og handlerne i og omkring spillene er i høj grad præget af svindel og forsøg på svindel,...

Se hele svaret

Spørgsmål fra Rene, 58 år Kan Roblox-køb krediteres via barns mobilabonnement?

Svar fra rådgiver Hej René, Mange tak for dit brev. Det er godt nok mange penge, sønnike har fået smidt afsted mod Roblox. Jeg forstår godt din frustration over, at hverken mobilselskab eller Roblox har studset over aktiviteten og kontaktet jer forældre. Men...

Se hele svaret