Spørgsmål fra Andreas, 15 år

Min steam konto er blevet hacket af en fra rusland hvad skal jeg gøre

Svar fra rådgiver

Hej Andreas,

Tak for dit spørgsmål. Jeg er ked af at høre, at du er blevet hacket. Det er aldrig sjovt at miste adgangen til sin konto, så jeg vil forsøge at guide dig igennem, hvordan du kan bære dig ad med at få den tilbage.

Først og fremmest skal du klikke ind på det her link. Det første, du skal gøre, er at skrive brugernavnet på kontoen. Altså det, du skriver sammen med kodeordet, når du forsøger at logge ind. Når du har gjort det, kan du vælge, om du har adgang til mailen eller telefonnummeret forbundet til kontoen.

Efterfølgende kommer du til en formular, hvor der er en masse felter. Her skal du bruge lidt tid på at udfylde den så grundigt og præcist som muligt, da det er de informationer, Steam skal bruge til at vurdere, om du er den retmæssige ejer af kontoen. Det kan være spørgsmål om køb foretaget på kontoen, mens du stadig havde adgang til den (spil, DLC, steam market osv.). Det kan også være, at du engang har aktiveret en CD-key fra fx G2A, og så kan du også skrive det ind med beløb, dato og titel på spil. Jo flere informationer, du kan give dem i formularen, desto større chance er der for, at du får medhold og din konto tilbage.

Når du har sendt det afsted og forhåbentlig fået adgang til din konto igen, vil jeg anbefale, at du som det allerførste aktiverer Steam Mobile Guard, som er Steams svar på multifaktorvalidering. På den måde kan du sikre, at du ikke mister din konto igen, fordi din telefon skal bruges for at foretage ændringer. Derudover vil jeg anbefale, at du for en sikkerheds skyld går ind på det her link og tjekker, om der er en aktiv API-key på din konto. Hvis der er et sted, hvor du kan trykke “Revoke My Steam Web API Key”, skal du gøre det. Hvis der ligger en API-key på din konto, er det nemlig et tegn på, at du har været logget ind på en side, som ikke er legit. Den side vil med API-keyen have adgang til din konto, og det er derfor vigtigt, at du hurtigst muligt får fjernet keyen.

Jeg håber, du lykkes med at få din konto tilbage 🙂

Med venlig hilsen,

Emil fra Scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar