Spørgsmål fra Magnus, 16 år

Hejsa.
Mine skins er væk, og når jeg kigger ind i mine byttehandler står der jeg har tradet med en som jeg overhovedet ikke har. Hvad skal jeg gøre?

Svar fra rådgiver

Hej Magnus,

Tak for dit brev. Det er ærgerligt, at du har mistet dine skins. Der er to ting, du bør gøre i dén situation: 1) at sikre din konto igen, og 2) at anmelde sagen til politiet, fordi det er den bedste chance, man har for at få sine skins tilbage.

Hvis dine skins er væk, selvom du ikke har lavet nogen handler på det seneste, kan det godt tyde på, at nogen har haft adgang til din konto eller stadig har, og i dét tilfælde vil jeg anbefale dig, at du får sikret din konto med en ny kode og med 2FA (i form af Steam Mobile Guard), hvis du ikke allerede har det.

Hvis du skulle sende dine skins til en person, men de endte det forkerte sted, lyder det mere som API-scam. Det skyldes som regel, at man er kommet til at logge ind med sin konto på en falsk hjemmeside, og så skal du stadig følge guiden ovenfor. Når du har gjort dét, kan du så følge vores vejledning til, hvordan du sikrer din konto igen ved at fjerne den aktive API-key.

Når du føler, at din konto er sikker igen, og at der ikke er andre, der har adgang, ville jeg så bruge lidt tid på at anmelde sagen til politiet. Det er selvfølgelig svært at skrive en masse i anmeldelsen, hvis du slet ikke kan huske, hvor de måske har fået adgang fra, men du har i hvert fald tidspunkterne for overførslerne, og du kan dokumentere det i din byttehistorik, at dine skins er havnet hos nogle andre konti, som du også kan vedlægge screenshots af. Anmeldelsen kan du få hjælp til her.

Der er også dén mulighed at anmelde profilen/profilerne til Steam ved at gå ind på dem, men dét gør “kun”, at de bliver blokeret fra at handle og sende dine skins videre – ikke at du får dine skins tilbage.

Jeg håber, du får sikret din konto, så du i hvert fald ikke oplever flere ubehagelige ting i fremtiden, og du er velkommen til at smide en kommentar neden for, hvis du har flere spørgsmål eller vil give en opdatering på din situation. Overvej at tjekke vores Counter Strike-side ud, hvis du vil have nogle gode råd til, hvordan man sikrer sin konto og handler sikkert.

Med venlig hilsen,

Emil Ludvigsen

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...