Der er flere måder at sikre din konto på. Hvis du gerne vil sikre dig bedre næste gang du skal trade, så læs videre og lær de 6 gode råd.

Authentication

Med en authenticator sikrer du din konto langt bedre. På Steam kan du for eksempel downloade en app kaldet Steam Mobile, som giver adgang til en to-faktor godkendelse med Steam Guard. Her er nogle gode råd om brug af app’en:

  • Del aldrig dit password eller Steam app kode med nogen.
  • Indtast aldrig dit brugernavn eller password på hjemmeside der ikke er drevet af Valve. Hvis du får tilsendt et link skal du være opmærksom på, om det er ægte. Hvis du er i tvivl, så lad være!
  • Fortæl aldrig andre hvad dit password eller hvad din Steam app kode er til nogen.
  • Download og kør aldrig programmer du ikke har tillid til, som du har fået tilsendt på chat, sms eller email.
  • Download og kør aldrig programmer der foregiver at cleane, optimize eller fixe dit Steam.

Hvis du spiller Fortnite og vil sikre dig på en lignende måde, kan du klikke her for, at få mere info om hvordan du får to-faktor godkendelse til din Epic games spil.

Skift din adgangskode – jævnligt

Et andet råd er at skifte din adgangskode jævnligt. Det kan være en god idé at skifte din kode hver måned eller hver anden måned. Sådan sikrer du, at andre ikke logger ind på din konto, i tilfælde af, at andre har set dig taste din kode ind, eller at du har indtastet din kode på en hjemmeside.

Sådan skifter du din adgangskode på Steam

Sådan skifter du din adgangskode på Epic Games

Revoke Steam Web API key – jævnligt

En anden måde, at sikre din konto på er, at revoke dit Steam Web API key.

Du kan læse hvordan du skifter din API key her

Antivirus

Brug antivirus for at sikre din computer mod angreb. Der er et hav af forskellige antivirus programmer på markedet. Hvilket et i bruger er op til jer, men få nu hentet det inden det er for sent. Det kan godt betale sig, at bruge penge på antivirus software og dermed opnå en større sikkerhed. Find den udbyder der dækker dine behov.

Kontodeling – nej tak

Del aldrig din konto med nogen. Selvom du stoler på dine venner, familie osv., er det ikke sikkert, at de har samme sikkerhedsniveau som du har. Så selvom de ikke gør noget, kan deres devices være udsat for angreb. Det er som regel også en god idé at lade være med at bruge offentlige computere til at spille eller trade.

Egen adfærd på internettet

Hvis din profil skal være sikker, skal du ikke bare sikre din profil gennem tekniske løsninger. Selvfølgelig skal du have et godt og stærkt password, to-faktor login, firewall og antivirus mv. Men det handler i ligeså høj grad, om hvordan du handler og hvad du gør. Det mest centrale og måske vigtigste drejer sig om din adfærd på internettet og når du gamer.

Det er vigtigt at du er reflekterende og gør dig tanker om din adfærd på internettet. En af de vigtigste faktorer når vi taler om, at beskytte sine personlige oplysninger eller profiler og undgå scams er at være kritisk. Generelt i forhold til at undgå at blive hacket anbefaler vi, at du ser/læser tingene en gang til før du gør noget. Om det er et link, mail eller bare en privat besked på de sociale medier. Den klassiske måde, at snyde på er, at efterligne etablerede virksomheder som vi ser det med cs.money eller kendte trusted skin tradere. Med ekstra opmærksomhed kommer du langt.

Husk at det er dit eget ansvar at sikre din konto.

Hvad synes du om vores artikel?

Skrevet af Johan fra Scammed.dk

Johan er scammed.dks pædagogiske rådgiver. Han arbejder med at forstå digitaliseringens, herunder gaming og skins, indflydelse på vores samfund og unges liv.