Spørgsmål fra jonas, 13 år

hej der en side der hedder cs.money hvor man kan trade sine items men når man bare søger sc.moey og trykker på det første der kommer frem er det en scam hjemme side hvis man så logger ind der (som min ven gjore) blev han navn ændret og han skins blev taget dov kun skins for lidt over 20£ er der noget man kan gøre. ps han kan ikke ændre pass word af en eller anden grund måske kan ham ændre det om nogle dage:

Svar fra rådgiver

Hej Jonas,

Tak fordi du skriver til os.

Jeg kan læse mig frem til, at der er lidt forskellige ting i din henvendelse. Først og fremmest fortæller du, at din ven er blevet scammed for 20 pund. Ud fra hvad du skriver lyder det som om, at din vens konto er blevet stjålet.

Vi har set flere nye former for scams, hvor hele kontoen bliver stjålet. Der er flere falske sites, der bruger noget, der hedder SEO optimering, og reklamerer med deres side på Google, så de ender først i ens søgeresultat. Det er altså både, mail, password og steam guard hvis han bruger det. Selvom du skriver det dog kun er 20 pund, er det stadig din vens penge. For ham kan det være mange, for andre lidt. Men det var hans skins, og nu er de væk. Din ven får nok aldrig sine skins tilbage.

Lige meget hvad beløbet er, er det aldrig en rar oplevelse at være blevet udsat for et scam. Din ven havde tillid og troede på, at han var sikker på et trade site. Det var han ikke, og hans tillid er blevet misbrugt. Til trods for at han er blevet scammed, hvilket selvfølgelig er træls, skal han ikke lade sig slå ud af kriminelle.

Din ven skal gøre følgende:

Du skriver, at din ven ikke kan ændre sit password. Jeg går ud fra, at det er hans Steam konto, du henviser til. Før han begynder at ændre sit password, er det altid en god ide, at være sikker på, at der ikke er nogen der følger med i hvad han laver. Derfor skal han scanne sin computer for virus, keyloggers, spyware eller anden skadelig kode. Han kan som altid læse mere om hvordan han sikrer sin konto her.

Din ven skal gå ind på på vores guide her. Her kan han læse, hvordan han gendanner sin konto. Han skal huske, at bruge et nyt password, så han ikke bliver scammed igen.

For en sikkerheds skyld skal din ven gå ind på vores API-scammed guide her skrevet af Nikolaj, som er vores CS:GO-ekspert, og følge guiden. Det er meget vigtigt, at han får det gjort hurtigst muligt. Ved den her type scams kan scammeren placere en ny API key, så de i fremtiden kan trade de skins, din ven anskaffer senere.

Du fortæller også, at der er et scam site, der ligner cs money. Det er rigtig godt, at du skriver, hvilken side din ven er blevet scammed på. Det gør nemlig både os og andre klogere på, hvilke falske sites, vi skal være opmærksomme på, for ikke at blive scammed.

Afslutningsvis vil jeg råde din ven til at anmelde det til politiet. Det bliver nok svært at få din vens skins tilbage. Men ved at anmelde det, kan politiet blive mere opmærksomme på den her type kriminalitet. Du kan anmelde det her.

De bedste hilsner,

Johan fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...