Bliv klogere på Roblox' univers

Når man for første gang hører om, at børn og unge kan blive udsat for bedrageri i computerspil og lide et økonomisk tab, er man blevet dét klogere, men samtidig melder utallige andre spørgsmål sig.

På denne side har vi derfor samlet al den vigtigste viden, du som forælder bør have for at kunne vejlede og støtte dit barn, der spiller Roblox. Undervejs vil du både kunne læse og høre om, hvorfor skins er spændende, hvordan børn og unge handler med dem, og hvor det kan gå galt, ligesom der er værktøjer til at snakke med barnet om dét, der foregår inde i spillene. Vi har også meget andet indhold, man kan fordybe sig i, og i både SMS-rådgivning og brevkasse står vi klar til at hjælpe med dét, der kræver personlig rådgivning eller hjælp.

Tak, fordi du læser med.

 

Hvad er skins, trading og scamming overhovedet for noget?

Før, vi dykker ned i detaljerne om Roblox, er det vigtigt at forstå, hvorfor disse “skins” er spændende for børn, hvorfor de handler med dem, og hvordan det overordnet set kan gå galt. Derfor har vi lavet en side, hvor vi præsenterer emnet, og her kan du også høre ekspert i økonomisk kriminalitet Emil Ludvigsen fortælle om det i et par videoer.

Læs med her

 

Hvad er Roblox, og hvad bør mit barn vide?

Når dit barn spiller Roblox, kan det være i mange forskellige spil, men der er tydeligt en bestemt form for svindel, vi igen og igen ser i rådgivningen, når børn og unge skriver til os, fordi de er blevet udsat for bedrageri. Ud over de bedste råd til at handle sikkert, får du indblik i Roblox og de måder, man handler på i spillene. I videoen herunder kommer ekspert i økonomisk kriminalitet Emil Ludvigsen rundt omkring Roblox på få minutter, og resten kan du finde lige her.