Spørgsmål fra Gitte, år

Min søn har haft installeret Galaxy swapper v2 og har derigennem fået nogle builds til Fortnite. Det har han nu fundet ud af ikke er så smart. Men vi kan ikke finde ud af at fjerne det igen, appen kan fjernes men ikke de ting han har fået. Nogen gode råd?

Svar fra rådgiver

Hej Gitte,

Tak for dit brev. At installere værktøjer til at bruge skins, man ikke ejer, er noget, der har været i gaming længe og også er i mange andre spil. Der er ikke noget galt i det, for andre kan ikke se dem, og derfor er det hverken snyd eller hacking.

Ét problem kan være, at man kan blive udelukket fra spillet, miste adgangen til sin konto og derfor miste alle de skins, man faktisk har betalt for. Der er spillere, der har brugt værktøjer som dette i mange år uden at blive udelukket, fordi det netop ikke giver en konkurrencemæssig fordel, men det er Epic Games (skaberne af Fortnite), der i sidste ende kan vælge, om de vil begynde at udelukke folk for at bruge det.

Og så er der problemet med, at man downloader et værktøj, hvor man skal slå sin antivirus fra og acceptere en masse andet. Afhængig af, hvor din søn har installeret værktøjet fra, kan han have accepteret at installere andre typer mal- og software samtidig, og derfor bør han scanne sin computer for virus og malware. På Windows er det fint bare at bruge Windows Defender, som kommer med computeren.

Grunden til, at han stadig har sine ting derinde, er nok, at værktøjet har ændret nogle filer, og at de skal ændres tilbage. Det nemmeste og sikreste er formentlig at afinstallere Fortnite og installere det igen. Så bør den selv erstatte alle de ændrede filer med originale.

Samtidig er det vigtigt at tage snakken om at downloade programmer som dette. Selvom han går ind og afinstallerer værktøjet, kan han som nævnt have sagt ja til installation af en række andre små værktøjer, programmer og vira, og det er kun ham, der ved hvilke. Det er en god idé at undersøge, om nogle af dem stadig ligger på computeren, når I har geninstalleret Fortnite og scannet for virus.

Hvis du har andre spørgsmål, eller hvis det ikke virker at geninstallere, må du endelig skrive en kommentar, og så vil jeg forsøge at hjælpe dig videre.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

Gitte Tak for hjælpen, det virkede.

2 uger siden

Skriv en kommentar ...