Spørgsmål fra Hanne, år

Hej
Jeg har ikke så meget forstand på gaming. Jeg har dummet mig og købt en Fortnite account til min søn via en fb side. Jeg vidste ikke, hvad nfa betød, men fik det at føle på den hårde måde. Jeg betalte via mobilpay og fik adgang til accounten. Men ikke til mailen. Dvs. jeg kunne ikke lave password om. Efter to dage var accounten taget. Jeg forstår ikke konceptet i at sælge en account nfa og så snyde folk på den måde. Sælger mente, at det er helt normalt. Er det virkelig tilladt?

Svar fra rådgiver

Hej Hanne,

Tak for dit brev. Dejligt, at du viser interesse og ærgerligt, at det skulle ende sådan med købet af kontoen. Gaming og handlerne i og omkring spillene er i høj grad præget af svindel og forsøg på svindel, og det er derfor, vi er sat i verden.

Som du formentlig ved nu, står “FA” for “Full Access” og betyder, at man får emailen med i købet og dermed helt har kontrol med kontoen. De konti, jeg har købt og solgt, har alle været FA, og det er generelt mere sikkert.

Derimod står “NFA” for “Not Full Access” og betyder som regel, at emailen ikke følger med, og dermed kan sælgeren på ethvert tidspunkt gå ind og gendanne sin konto og “stjæle” den fra køberen.

Sælger har formentlig (og forhåbentlig) bare sagt, at salget af NFA-konti er helt normalt, og det er ret udbredt, ja. De fleste foretrækker FA, fordi det er sikrere at få mailen med, men oftest har folk jo brugt deres private mail, som de ikke bare kan give væk, fordi den også modtager mails fra bekendte eller bruges til andre services.

Det er selvfølgelig ulovligt at snyde folk. Dét, vedkommende har gjort mod dig og din søn, er ulovligt, så nej, det er ikke tilladt. Problemet er, at det heller ikke er tilladt iflg. Fortnites egne brugerbetingelser. Man må ikke købe og sælge konti eller på anden vis bytte ting mellem spillere, hvor rigtige penge er en del af handlen, som det er tilfældet her. Derfor er der ikke nogen hjælp at hende ved at kontakte dem i deres kundeservice.

Nu hvor det er MobilePay, er det formentlig en dansker, I har handlet med, og derfor er den bedste mulighed at anmelde sagen til politiet og udlevere de oplysninger, du har: telefonnummer, navn, mailadresse, link til gerningspersonens Facebook-profil og andet, der kunne være relevant. Vi har en vejledning til at anmelde under “Guides & artikler” her på siden, I kan bruge som hjælp. Og så må du endelig skrive en kommentar neden for her, hvis du har nogen opfølgende spørgsmål.

Men ja, kontoen er desværre væk, medmindre politiet indleder en efterforskning, finder frem til gerningsmanden og pålægger ham at kompensere jer for tabet.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...