Spørgsmål fra Pernille, 40 år

Spørgsmålet er redigeret af scammed.dk

Lige nu florerer der et rygte På YT og TikTok, om at man kan få alle Fortnite skins gratis, ved at registrere sig på en side der hedder [LINK FJERNET]
Er det noget I har hørt om det er sikkert?
(Ud over det selvfølgelig er snyd)

Svar fra rådgiver

Hej Pernille,

Tak for dit spørgsmål. Det er godt, at du skriver, da der ofte er personer og sider, der lover gratis items i diverse spil, men for at svare kort, er det altid usikkert.

Jeg har valgt at fjerne det specifikke link fra dit opslag, så der ikke er nogen, der fristes til at trykke, før de har læst mit svar, og fordi det ikke gør nogen forskel, hvilken side vi tager udgangspunkt i.

Epic Games er dem, der har lavet Fortnite, og de har monopol på at tilføje og fjerne skins fra konti i Fortnite. I andre spil kan man sende ting til hinanden, og man kan købe skins på diverse sider, som så sendes til ens konto, hvorefter man kan bruge dem. Det er ikke tilfældet i Fortnite, og derfor vil enhver form for “gratis skins” være bedrag. I dette tilfælde er det tilmed et løfte om “alle Fortnite-skins gratis”, som du skriver, hvilket slet ikke kan lade sig gøre. Nogle skins er udgået fra spillet, og dem kan man ikke få ind på sin konto på nogen som helst måde, hvis man ikke købte dem i Item Shop, da de var i den, eller fik dem igennem Battle Pass i en given sæson.

Du vil også opdage, hvis du går ind på siderne, at de kræver dit login, altså din kode. Hvis folk virkelig ville give ting væk, kunne det fint gøres med bare din email, hvorefter du kunne få tilsendt en kode, der kunne bruges til at aktivere disse skins, v-bucks eller andet.

Lige siden Fortnite begyndte at blive populært, har vi set lignende forsøg på at franarre folk deres konti, penge eller begge dele, og rigtig mange falder for det. Nogle gange ses det også i form af reklamer, og der bliver det mere tydeligt, at folkene bag faktisk er ude på at tjene penge og altså ikke at give ting væk gratis.

Det lyder også, som om du tror, at disse personer faktisk har adgang til at give disse skins, og at spørgsmålet dermed går på, om du sikkert kan tage imod dem. Men de har som sagt ikke muligheden for at gøre det overhovedet. Det er der ingen ud over Epic Games, der har.

Man skal aldrig logge ind med sine kontooplysninger andre steder end i Fortnite på sin Playstation, sin PC eller på sin XBOX. Der er ikke noget i Fortnite, der kræver, at man logger ind andre steder, og derfor kan vi kun opfordre til aldrig at falde for disse sider, der lover gratis skins i Fortnite eller i andre spil. Det er aldrig sikkert.

Det korte af det lange er altså, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det som regel, fordi det er det.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...