Spørgsmål fra Martin, 23 år

Er desværre hoppet i fælden. Han virkede ellers legit og kunne vise at han havde lavet et opslag på en facebookside med et legit tjek hvor mit navn og billede fremgår, men fik aldrig pengene. Hvad gør jeg her fra? Har facebook profilen og hans steamprofil hvor der er massere af skins og over 300 timer i cs på

Svar fra rådgiver

Hej Martin,

Tak for dit brev. Det er bestemt ikke sjovt at blive scammet, så det er godt, at du skriver herinde, så jeg forhåbentlig kan hjælpe dig i den rigtige retning.

Du skriver, at du skulle handle med en person, du fandt over Facebook, og jeg antager, at du sendte ham dine gloves i en regulær trade over Steam, mens du skrev med ham på Messenger. Og at han så har blokeret dig eller er stoppet med at svare, efter det gik op for dig, at der var tale om et scam.

Det er en rigtig ærgerlig situation, men hvis ikke hans profil er falsk, bør du have nogle ret gode beviser, du kan sende med i en politianmeldelse. Det er nemlig gennem politiet, man som offer har den bedste mulighed for at få sine penge tilbage, og derfor vil jeg anbefale, at du går dén vej.

Først og fremmest vil jeg dog anbefale, at du går ind på hans Steam-profil og anmelder ham dér. Det gør du ved at klikke på den store “Mere”-knap, hvorefter du kan vælge “Anmeld overtrædelse”. Når du har valgt den mulighed, der bedst beskriver situationen, kan du så sende anmeldelsen afsted. Steam tilbyder ikke at give skins tilbage, så denne anmeldelse er mest for at undgå, at han kan sende dine skins videre, eller at han kan scamme andre i fremtiden med samme profil. Hvis Steam ender med at give dig medhold i sagen, vil hans skins nemlig blive låst til dén konto, og så er vi i det mindste så langt.

Derudover vil jeg som sagt anbefale, at du foretager en politianmeldelse af scammeren. Den guide, jeg linkede til, gennemgår de ting, du skal have klar, og der er et link til politiets hjemmeside, hvor du kan anmelde, og hvor der også er beskrivelser af den dokumentation, de har brug for.

Hvis I har skrevet over Messenger, hvilket jeg antager, bør du tage nogle screenshots af dén samtale, hvor I aftaler prisen. Bare send alle de beskeder med, du kan finde. Du kan også vedlægge et screenshot af hans Steam-profil, hvor man kan se URL i toppen.

For at dokumentere “betalingen”, der i dette tilfælde er en trade, kan du gå ind i din byttehistorik og sende et screenshot til politiet af, at du faktisk sendte de her gloves afsted, som I havde aftalt.

Vi har før hørt om, at politiet går ind i sager om scams, og at folk har fået deres ting tilbage, og du bør som sagt have gode muligheder, hvis du kan finde de her beviser og give med videre til politiet. Hvis de åbner sagen og mangler oplysninger, bliver du desuden kontaktet, så du behøver ikke være bange for, om du skulle have vedlagt flere beviser.

Der kan gå lang tid, fra politiet modtager en anmeldelse, til de går ind i den, så du kan ikke gøre så meget andet her og nu end at væbne dig med tålmodighed. Hvis du har brug for noget at slå tiden ihjel med, har jeg skrevet en tjekliste med gode råd, inden man handler. Der står lidt om fordelene ved at bruge mellemmand, hvilket måske kunne have hjulpet i den her situation, men der er også et par andre ting, det er godt at holde sig for øje, inden man handler.

Jeg håber, du fik svar på dit spørgsmål. Du er velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis der er mere, du gerne vil sige, og så vil jeg med glæde svare igen 🙂

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...