Spørgsmål fra Bettina, 20 år

Min kæreste fandt i cs nogle at spille en competetive med. De talte så lidt sammen inde og fandt så ud af de var scammere. Han ville sende sine skins til en af hans andre kontoer, men på en eller anden måde har de lavet en helt identisk profil, men den eksisterer ikke, når man søger på navnet. Han accepterede traden til hans anden konto, under hans venner, men alligevel fik scammeren hans skins. De har en værdi på 5-6 tusinde kroner. Hvordan er det muligt og hvad kan man gøre?

Hans far fik nuppet en kniv også for et par år siden, hvor de meldte det til politiet, men de gør intet ved det. Det er jo forhelvede bedrageri??

Svar fra rådgiver

Kære Bettina,

Tak for dit brev på vegne af din kæreste, der er blevet scammet. Jeg forstår godt forvirringen, men desværre oplever vi rigtig ofte denne type svindel. Baseret på, hvad du skriver her, er det mit bedste bud, at din kæreste er blevet udsat for API-scam. Dét går ud på, at han på et tidspunkt tidligere er kommet til at logge ind på en falsk hjemmeside med sin konto, hvilket har givet gerningspersonen adgang til hans konto. Når han så prøver at handle i fremtiden, kan de se handlen og oprette en næsten identisk handel, han så kommer til at acceptere.

Det vigtigste er, at han får sikret sin konto hurtigt, og vi har lavet en artikel med nogle trin, han bør følge. Derudover er det vigtigt at passe på med at logge ind med sin konto uden for Steam i fremtiden, så kontoen forbliver sikker.

Du har helt ret i, at det er bedrageri. Det er ulovligt at stjæle fra folk, og det gælder jo selvfølgelig også, når det foregår online og med virtuelle genstande. Politiet er opmærksom på området, men det er meget svært at efterforske sager, hvor man ikke rigtig ved noget om gerningspersonerne, og ofte er de i udlandet, hvilket bare gør det endnu sværere.

Der er dog stadig mulighed for at anmelde, selvom det langt fra er sikkert, at politiet kan finde frem til gerningspersonen og hjælpe. Lige for tiden skal det gøres ved at ringe til dem på 114, fordi deres online anmeldelsesportal ikke virker, men i denne artikel kan du læse mere om, hvilke beviser politiet har brug for, når man anmelder.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 2 kommentarer

Malthe Ja fordi på paypal kan man sende det under venner of familie og så kan man få pengene tilbage

11 måneder siden

William Hej der er en person der vil købe min butterfly kniv og han siger han vil betale først over paysafecard eller PayPal kan det være scam?

11 måneder siden

Skriv en kommentar ...