Spørgsmål fra Jens, 20 år

Jeg er blevet scammed af en lvl 310 account på steam, som fik mine handsker, da han ejer en facebook gruppe med 60k+ medlemmer, er der nogen måde jeg kan få dem tilbage eller lignende på

Svar fra rådgiver

Hej Jens,

Tak for dit brev. Jeg er ked af at høre, at du er blevet scammet for dine handsker. Det lyder bestemt ikke rart, når du fortæller, at det er en person, der ejer en Facebook-gruppe med over 60.000 medlemmer, der har misbrugt sin “magt” og din tillid for at tjene penge.

Det første, jeg altid ville råde en person til i din situation, er at give administratorerne i gruppen besked om det, så scammeren kunne blive smidt ud, men det er jo ikke rigtig en mulighed her. I stedet vil jeg anbefale, at du foretager en politianmeldelse af vedkommende. Gloves er jo forholdsvist dyre, så jeg synes, det ville være ærgerligt ikke at prøve med en politianmeldelse. Og det taler til din fordel, at vedkommende er administrator, og at hans Steam er level 310, fordi det så (formentlig) ikke er en fake profil, han skifter ud i tide og utide, hvilket gør det nemmere for politiet at tage sig af det.

For at svare på dit spørgsmål, kan du ikke som sådan få dine gloves tilbage, medmindre scammeren kommer på bedre tanker og giver dem tilbage. Hvis politiet går ind i sagen og giver dig medhold, vil du i stedet få penge tilbage svarende til værdien af de handsker, du har mistet.

For at lave en politianmeldelse, kan du starte med at klikke dig ind på vores guide og scrolle ned til afsnittet med “Har du ikke fået dine penge?”. Dér kan du læse lidt om at anmelde, og så er der et link direkte ind på den rigtige side hos politiet. Når du kommer derind, kan du klikke på “Handel eller bytte med virtuelle effekter i spil” og se de beviser, politiet gerne vil have med. Derudover kan du vedlægge en beskrivelse af forløbet, ligesom du kan sende hans Facebook-profil, screenshots af samtaler osv. med. Jo flere informationer, du kan give dem, desto bedre er dine chancer for at få hjælp.

Du kan også gå ind og anmelde hans Steam-profil, og så er der en chance for, at han bliver udelukket fra at trade, så han ikke kan scamme andre i fremtiden. Det gør ikke, at du får dine handsker tilbage, så politianmeldelse er stadig mit bedste råd.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til at finde ud af, hvad du skal foretage dig nu, og du er velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har flere spørgsmål 🙂

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...