Spørgsmål fra Mikkel, 17 år

Hey, jeg har her i dag skrevet frem og tilbage med en person fra CS:GO Trade Danmark om en kniv og ak han ville gerne købe skinsne til i alt 600 kr. Han sendte +rep liste osv og også et billede af hans kørekort og sygsikring så jeg sendte skinsne, men så havde han nået sit mobilepay top beløb så han spurte om vi kunne lave straks overførsel i stedet for, og så spurte jeg hvad det var siden jeg aldrig havde hørt det før og nu har jeg ikke hørt fra ham i over 2 timer og han er online på Facebook og har også prøvet at ringe til ham men han tog den ikke

Svar fra rådgiver

Hej Mikkel.

Først og fremmest er det godt, du skriver til os herinde. Det lyder ikke som en god oplevelse, du har haft, og jeg vil give dig ret i, at du formentlig er blevet scammet. Hvis du stadig ikke har hørt fra personen (svaret her er givet dagen efter, du skrev til os), så tror jeg desværre ikke du skal regne med, at du får dine penge.

Du skriver, at du ellers havde gjort meget for at undgå det. Det gjorde du ved at få fat i en +repliste og se hans identifikation. Så jeg kan godt forstå, hvis du tænkte, at du var sikker, inden du lavede handlen.

Desværre ser vi rigtig tit, at scammere forfalsker både facebook-profiler og +reptråde. Der er også mange, der bruger billeder af ID, som i virkeligheden tilhører nogle andre. Hvis scammeren for eksempel har lavet en handel, hvor en anden har sendt ham et billede af sit kørekort – så kan scammeren bruge det til at snyde andre ved at udgive sig for at være den person. Det er nok det, der er sket for dig.

Bare for at få det med, fordi du skriver, du ikke vidste det, så er en straksoverførsel bare en bankoverførsel, som går igennem med det samme – straks. Normalt skal man vente en dag eller to på, at en overførsel går igennem.

Det er virkelig ærgerligt og ikke i orden, at du er blevet udsat for det. Jeg har dog et par gode råd til, hvad du kan gøre, for at det ikke sker igen, og hvad du kan gøre nu.

Først og fremmest ved du nu, at man kan forfalske identifikation, facebookprofiler og +replister. Identifikation kan man desværre ikke bruge til så meget i disse dage, medmindre man er helt overbevist om, at man har at gøre med en rigtig person.

Lige præcist med replister kan det være en god idé at tjekke to ting:

1. At du kan få et LINK til en +repliste – og ikke bare et billede. Et billede kan være forfalsket og fortæller dermed ikke noget brugbart. Et link, der viser en repliste, der passer på den profil, du faktisk skriver med, er til gengæld en god indikation på, at den er god nok.

2. At der er likes og +reps på listen, der kommer fra andre end profilens egne venner (dem kan du tjekke på profilens liste over venner). Det er især godt, hvis der er +reps fra kendte, trustede medlemmer i gruppen.

Derudover vil jeg give dig det råd, at det altid er en god idé, at køber altid går først i en handel. På den måde sikrer du dig, at du har pengene, før du sender skins væk. Det er blevet mere og mere normalt, at sælgeren går først, hvis køberen er meget trusted og kan fremvise det (ligesom du selvfølgelig troede, din scammer kunne). Men hvis man vil være HELT sikker, kan man altid have som princip, at man aldrig går først som sælger.

Du kan finde flere gode råd til at beskytte dig selv, når du handler, i den her guide, vi har lavet.

Til sidst vil jeg fortælle dig, at du kan anmelde scammet til politiet. Det er ikke en garanti for, at du får dine skins tilbage, men da du er blevet udsat for kriminalitet, er det altid en god idé at anmelde det. Både for, at du selv føler, du har gjort, hvad du kan, men også for, at politiet så bliver klar over, hvor meget der faktisk bliver scammed i trades med skins. Du kan anmelde det ved at følge vores guide her.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget. Ellers skal du være velkommen til at skrive igen, enten her i brevkassen eller til vores SMS.

Venlig hilsen

Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...