Spørgsmål fra Anders, 19 år

10 måneder siden, fik jeg at vide at jeg kunne sende en trade der var værdi ved 1000kr, jeg sagde ja fordi det var nogle seje skins han havde. Jeg blev invited til en website, hvor jeg logget ind og fik stjålet mine skins som var i værdi for over 25000kr.

Svar fra rådgiver

Hej Anders,

Tak for dit brev. Jeg er ked af at høre, at du er blevet scammet for over 25.000kr. Det er godt, at du skriver herinde, så du kan finde ud af, hvad du kan gøre. Du skriver ikke noget om, at du har mistet din konto, så jeg regner med, at du stadig har adgang til den. Det er dog stadig en god idé at sørge for, at den er helt sikker, så derfor vil jeg anbefale dig, at du går ind og følger dén guide, vi har her på siden. Jeg vil også anbefale, at du sætter Steam Mobile Guard op på din konto, hvis du ikke allerede har gjort det.

Når du har sikret din konto, vil jeg anbefale, at du får anmeldt episoden til politiet. Det er ikke til at sige, om de kan gøre noget, når det er 10 måneder siden, og pengene formentlig er endt i udlandet, men det er den bedste mulighed, man har som offer for scams. Steam tilbyder nemlig ikke at gendanne skins, så hvis du anmelder vedkommendes profil på Steam, vil de måske blive banned fra Steam, men du får ikke dine skins tilbage. Du kan gå ind og følge dén her guide, hvis du vil anmelde til politiet.

Når du har sikret din konto og anmeldt sagen til politiet, kan du undgå denne type scam i fremtiden, ved at du kun logger ind med din Steam-konto på Steam. Man bør kun logge ind med sin Steam-konto uden for Steam, hvis man er 100% sikker på, at man kan stole på hjemmesiden. Fx fordi man har venner, der tidligere har haft gode erfaringer med den, fordi man har tjekket den på Trustpilot eller andet. Hvis du er det mindste i tvivl, bør du lade være – også selvom (og måske især hvis) det lyder som et godt tilbud at kunne få billige/gratis skins.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...