Spørgsmål fra Andreas, 23 år

Hvordan gør man sin profil 100% sikker så man ikke kan blive hacket

Svar fra rådgiver

Hej Andreas, 

Tusind tak for dit spørgsmål. Det er yderst relevant, og jeg må antage, at der mange flere derude som sidder med samme spørgsmål.

Du spørger om man kan gøre sin profil 100% sikker, så man ikke kan blive hacket. 

Svaret er nej. Du kan ikke gøre din profil 100% sikker, men du kan komme meget tæt på de 100%. Årsagen til, at du ikke kan gøre din profil helt 100% sikker er, at kriminelle altid finder på nye løsninger og måder at hacke/scamme på. Nogle vil altid være den første, der bliver udsat for en ny type hacking/scam. 

Hvis din profil skal være sikker, skal du ikke bare sikre din profil gennem tekniske løsninger. Selvfølgelig skal du have et godt og stærkt password, to-faktor login, firewall og antivirus mv.

Men det handler i højere grad, om hvordan du handler. Din profil vil som udgangspunktet være sikker med alle de tekniske løsninger, men hvis du trykker på det forkerte link og/eller logger ind med dine oplysninger, er det lige meget. Det mest centrale, og måske vigtigste, drejer sig om din adfærd på internettet, og når du gamer. 

Af de teknologiske løsninger vil jeg anbefale dig følgende for at sikre din profil:

  • Authenticator / two factor login. Løsningen med authenticator er en super god løsning for alle, der gerne vil være mere sikker.
  • Skift din adgangskode jævnligt
  • Antivirus! Mange har gratis antivirus og bruger bl.a. AVG som en løsning. Den gratis version er god, men hvis du gerne vil være helt sikker, så kan jeg kun sige, at du skal ud på antivirus markedet og kigge efter en antivirus software, der passer til dit behov. Det kan godt betale sig at have et abonnement.
  • Hvis du bruger Steam, så skal du Revoke din Web API key jævnligt

Du kan læse mere om, hvordan du sikrer din konto her.

Det er vigtigst, at du er reflekterende, og gør dig tanker om din adfærd på internettet. En af de vigtigste faktorer, når vi taler om at beskytte personlige oplysninger eller profiler, er at være kritisk. Generelt vil jeg anbefale, at du ser/læser tingene en gang til, før du gør noget. Om det er et link, en mail, eller bare en privat besked på de sociale medier. Den klassiske måde at snyde på er at efterligne etablerede virksomheder/sider som vi ser det med cs.money, eller kendte, trustede skin tradere. Med ekstra opmærksomhed er du kommer langt.

De bedste hilsener

Johan fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...