Spørgsmål fra matthias, 14 år

hej.
jeg er igang med at sælge min fortnite account til en men han gider ikke at gå først så han kom med ideen om at vores forældre kunne snakke sammen for at vi kunne føle os lidt mere sikre og jeg ved ikke om han har tænkt sig at snyde mig eller om han er legit men hvids han snyder ville jeg bare vide hvilke informationer jeg skal have for at jeg kan anmelde ham og om jeg kan anmelde ham han sagde til mig at han er 15 år gammel men ved ikke om det passer.

Svar fra rådgiver

Hej Matthias!

Tak for dit spørgsmål. Det er godt at se, at du er opmærksom på risikoen ved at handle, og at du derfor vil overveje det grundigt, inden du går i gang med traden. Hvis ikke han går først, eller I bruger mellemmand, kan du aldrig være 100% sikker på ikke at blive scammet, men jeg vil alligevel forsøge at give nogle gode råd.

Ud over at læse det her svar, vil jeg anbefale dig, at du klikker dig ind og læser hele vores tjekliste, hvor du kan få nogle gode råd også.

Du skriver, at du skal sælge din Fortnite-account. Som du nok ved, er accounts noget af det mest risikable at sælge, fordi man skal have mailen med også, og der er så mange muligheder for snyd ved, at folk fx ændrer koden, hvis man glemmer at få mailen med. Nu er det dog dig, der sælger, så du bør være mere sikker.

Der er en uskreven regel i tradingmiljøet om, at køber går først, og sådan fungerer handler jo i det hele taget – også når man køber noget fra en butik på internettet. Måske er han nervøs for at blive snydt, og måske vil han prøve at snyde dig. Uanset hvad bør du ikke gå først som sælger. Så vigtig er der ikke nogen trade, der er.

Jeg synes, det lyder betryggende, at han gerne vil lade jeres forældre snakke sammen. Men du skal være sikker på, at det faktisk er hans forældre, hvis du vælger at sige ja til det. Prøv at gå ind på hans Facebook-profil og se, om han er venner med nogen af samme efternavn, så du selv har fundet hans forældre, inden du skriver tilbage. Jeg mener dog stadig, at telefonsamtalen mellem forældre burde bruges til at gøre ham mere sikker, så han vil gå først. Han er jo køber. Og han nævnte selv, at en telefonsamtale kunne bruges for at sikre, at intet går galt, og så må han jo have det fint med at gå først efter sådan en samtale. Hvis han ikke har, er det et dårligt tegn.

For at svare på dit spørgsmål om at kunne anmelde: Det ultimativt vigtigste er, at du er 100% sikker på, hvem personen er. Er hans Facebook i det rigtige navn? Kan du finde og notere navne på familiemedlemmer? Hvad er hans telefonnummer? Hvor bor han? Alle sådan nogle oplysninger kan hjælpe politiet, og desuden er det vigtigt, at du gemmer screenshots af jeres samtaler på Facebook, og hvor I ellers måtte skrive sammen.

Til sidst vil jeg igen opfordre til, at du læser hele vores tjekliste, før du trader. Og så vil jeg til allersidst gentage, at du ikke bør gå først som sælger.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...