Spørgsmål fra Rasmus, 16 år

Jeg er blevet hacket hvor hackern så har sendt mine skins til ham selv, hvordan fixer jeg det?

Svar fra rådgiver

Hej Rasmus.

Tak for dit brev. Først og fremmest vil jeg sige, at du bestemt ikke er den eneste, der er blevet udsat for API scam og har mistet skins på den måde. Vi ser det ofte, og det er en virkelig træls oplevelse.

For at kunne sende dine skins til sig selv, har scammeren fået adgang til din profil ved, at du formentlig er kommet til at logge ind på en falsk trading side, f.eks. en, der ligner det rigtige cs.money.

Derfra har han så din kode og brugernavn, og har placeret en API-key på profilen. Den kan han bruge til at annullere dine trades. Jeg ved ikke, præcist hvad der er sket for dig, men der sker typisk en ud af to ting bagefter:

Enten kan scammeren overtale sit offer til at lave en trade til en, man stoler på, f.eks. en god ven. Ellers venter han til ofret laver en trade med høj værdi på et senere tidspunkt.

Uanset hvad, så laver scamemren et identisk trade, der ligner det, du lavede, men som i stedet går til ham selv.

Det betyder altså, at du skal have skiftet din kode og fjernet API-keyen. Det gør du ved at følge vores guide, som ligger her på hjemmesiden. Det er en god idé at få ordnet, for ellers har scammeren stadig adgang til din profil og kan stjæle skins, du måtte få senere.

Nu ved jeg ikke, præcist hvad der er sket, i dit tilfælde. Men når du handler i fremtiden, er det generelt en rigtig god idé at være skeptisk overfor links og sider, der beder dig logge ind med dine Steam-oplysninger. Et godt trick er at bruge steams egen browser til at logge ind på sider, som folk sender til dig – hvis du skal logge ind, ved du, at du er på et fake site, fordi du jo allerede er logget ind i Steam, når du er i browseren.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget. Ellers skal du være meget velkommen til at skrive igen

Bedste hilsner,
Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...