Spørgsmål fra Jonas, 16 år

hej jeg åbnede nogle handsker i en case i csgo som er værd over 500 euro og jeg vil gerne sikre mig at ingen kan tage dem fra mig som jeg før har oplevet, hvad gør jeg angående sikkerhed?

Svar fra rådgiver

Hej Jonas,

Mange tak for dit brev – og tillykke med de fede handsker! Det er virkelig godt, at du vil passe på dig selv og dine handsker, og at du derfor skriver herinde, før du prøver at sælge. Mit første, bedste og vigtigste råd er, at du ikke bliver utålmodig. Rigtig mange scams sker, når folk bliver utålmodige, fordi man så kommer til at tage forhastede beslutninger. Du skal nok få solgt dine handsker, og de er også rigtig meget værd om en uge. Hvis nogen skriver “Hvis du går først, giver jeg €600” eller “Jeg skal nå en bus, så det skal altså være nu”, skal du ikke hoppe på det og lade dig stresse. Tag dig god tid, når du handler, så du kan være opmærksom på, om det føles rigtigt, og så du får dobbelttjekket alt.

Det er jo, som du nok ved, aldrig 100% sikkert at sidde og handle med de her ting, men jeg vil give dig nogle råd, du kan gå med, så du sikrer dig selv så godt som muligt. Jeg vil også anbefale dig at læse vores guide til sikker trading, som du finder her. Nogle af mine råd nedenfor vil gå igen i den, men den giver et godt overblik og har nogle vigtige pointer.

Sikring af din konto

Først og fremmest skal vi sikre, at din konto er sikker. Der er to ting, jeg ville anbefale dig at gøre i dén forbindelse. Først og fremmest bør du sikre, at der ikke er en aktiv API-key på din konto. En API-key kan komme ind på din konto ved, at du på et tidspunkt er logget ind på en falsk side ved et uheld, og den giver andre mennesker adgang til at overvåge din konto, så de kan omdirigere dine handler og tage dine handsker, når du prøver at trade dem på et tidspunkt. Du fjerner en API-key ved at gå ind på det her link og trykke “Revoke My Steam Web API Key”. Hvis der i stedet er en grøn knap med teksten “Registrér”, så er det, som det skal være, og så skal du ikke gøre mere.

Når du har tjekket, at der ikke er en aktiv API-key, ville jeg anbefale dig at sætte Steam Mobile Guard op på din konto, hvis du ikke har gjort det allerede, da det giver en ekstra sikkerhed mod, at andre kommer ind på din konto. Det sikrer dig dog ikke mod API-scam, så du skal fortsat passe meget på med at logge ind med din Steam på diverse hjemmesider. Du kan finde en vejledning til Mobile Guard her.

Når du skal sælge

Nu har du forhåbentlig fået sikret, at din konto ikke har en aktiv API-key, og at den har Steam Mobile Guard aktiveret. Og forhåbentlig har du også haft tid til at kigge tjeklisten igennem, som jeg linkede øverst. Hvis du bruger Steam meget, er der selvfølgelig dén mulighed, at du sælger dine handsker direkte på Steam Market. Det er nok den mest sikre måde at handle på, men der er jo en fee, og du kan ikke få pengene ud, så det er du måske ikke interesseret i.

Som det næstmest sikre vil jeg faktisk bare anbefale, at du sælger dem 1:1 til en køber via fx MobilePay. Fordi du er sælger, er du jo lidt beskyttet af, at det normalt er køber, der går først, og derfor kan du jo bare vente med at sende handskerne afsted, til du har fået pengene. Hvis det var mig, der skulle sælge noget for rigtige penge, ville jeg gå ind på én af de store CS:GO Trading-grupper på Facebook, hvor der er mange medlemmer og lave et opslag dér. Der er dog en chance for, at det er svært at finde en køber, der tør punge ud med €500, medmindre du er kendt i tradingmiljøet eller har en rep-thread med en masse +rep på.

Så hvis du ikke vil bruge Steam Market, og hvis du ikke kan finde en køber, der er interesseret i en “ubeskyttet” handel 1:1, vil jeg anbefale dig at bruge en mellemmand. Og med mellemmand mener jeg ikke, at du bare skal finde en person, der kalder sig selv for mellemmand. Her ville jeg i stedet skrive til én af admins på gruppen, som du finder ved at trykke “Medlemmer” på Facebook og kigge under “Administratorer og ordstyrere”. De større grupper har mange administratorer og ordstyrere, og man kan være heldig, at der er nogle, der vil hjælpe. Ofte tager de fx 10kr for det, men det er jo billigt, når du skal sælge noget, der er så meget værd. Men ja, for guds skyld find en stor gruppe og vær sikker på, at du finder en officiel admin/moderator via listen, så du ikke bliver narret af, at nogen skriver til dig og udgiver sig for at være admin/staff.

Hvis du stadig ikke er helt sikker på, at du tør handle dem, eller hvis du har flere spørgsmål, må du endelig skrive en kommentar nedenfor, og så vil jeg forsøge at hjælpe dig videre. Og endnu en gang tillykke! 🙂

Med venlig hilsen

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

vad er der sket med roblox

2 år siden

Emil, ekspert Hej! Roblox var nede i en periode på lidt over 24 timer fra lørdag til søndag, fordi de havde en fejl i ét af deres systemer, men alt burde fungere igen nu. Roblox skriver selv, at der ikke burde være nogle ting, der er forsvundet fra folks brugere. Det kan ske en gang imellem, at sådan nogle systemer driller, men der er ikke nogen risiko for, at ens konto er væk for altid, eller at man ikke kan spille det igen på et tidspunkt :) Vh Emil fra scammed.dk

2 år siden

Skriv en kommentar ...