Når du spiller CS og handler med skins og andre virtuelle genstande, er det vigtigt at passe på og overveje, hvem du handler med. Der findes nemlig mange, der prøver at snyde andre spillere. Her på siden kan du læse om de mest almindelige scams i Counter-Strike, så du kan undgå at blive snydt i fremtiden.
Gode råd til at undgå scams i CS
Her er de vigtigste ting du skal være opmærksom på, når du handler i Counter-Strike, så du kan undgå at blive snydt:
- Handel kun med personer, du kender i virkeligheden eller virkelig stoler på.
- Log kun ind på din Steam-account via Steams officielle side eller app.
- Aktiver Steam Guard og tofaktorgodkendelse. Det gør det sværere for andre at få adgang til din konto.
- Pas på links til hjemmesider, der ser mistænkelige ud, eller lover ting, der lyder for gode til at være sande.
- Tjek, om din konto har en API-key, inden du handler med items.
Hvis der er noget, du er i tvivl om, er du altid velkommen til at skrive til os gennem vores brevkasse. Det er altid bedre at være forsigtig, så du ikke risikerer at miste dine skins eller penge til scams!
Counter-Strike scams
Scams i Counter-Strike opstår tit, når nogen snyder i en byttehandel og misbruger din tillid, eller hvis du ved en fejl logger ind på en falsk hjemmeside, der ligner den officielle CS-handelsplatform. Derfor er det vigtigt, at du kender de typiske scams, så du kan undgå at blive snydt, når du trader og spiller i fremtiden.
Når folk snyder i en byttehandel
Når du skal trade items eller skins i Counter-Strike, kan du opleve, at en scammer lover dig en byttehandel, men når du har sendt pengene eller dit item, forsvinder scammeren uden at give dig noget tilbage. Du kan også opleve, at nogen prøver at presse dig eller vil lave en hurtig handel. Dette svindelnummer omtales i CS-miljøet som et CS money scam eller et CS trade scam.
Når det er tilfældet, er det næsten altid en scammer, du har med at gøre. Vedkommende forsøger nemlig at få dig til at handle hurtigt, så du ikke tænker dig ordentligt om eller kommer til at lave fejl. Så hvis den du handler med har travlt, er det et rødt flag. For husk på, din vare er ligeså meget værd om en time. Når du skal trade, er det vigtigt, at du er forsigtig og altid tager dine forbehold.
Sørg for aldrig at sende penge eller værdifulde items, hvis en byttehandel lyder for god til at være sand, tag dig tid til at tjekke alting igennem en ekstra gang, og lav også gerne et baggrundstjek på den du skal handle med, hvis du ikke kender vedkommende i forvejen.
Falske hjemmesider
En anden måde, mange spillere bliver snydt på, er gennem falske hjemmesider, der ligner ægte hjemmesider. De kan love dig gratis skins eller gode handler, men i virkeligheden prøver de at få adgang til din konto.
Hvis du logger ind på en af disse falske sider med din Steam-konto, kan svindlerne stjæle dine items og skins. Det kan f.eks. ske ved, at du tror, du er ved at logge ind på trading-siden cs.money, men i virkeligheden er det cz.money eller en anden side, hvor URL’en er anderledes end den legitime side. Det er derfor vigtigt, at du kun logger ind på din Steam-konto gennem den officielle Steam-side eller i Steam-appen.
Denne form for svindel sker ved, at scammerne planter en API-key på din konto, så de kan overvåge og intercepte alle handler du foretager, og kaldes derfor et API-scam. Er du i tvivl, om du er blevet ramt af et API-scam, kan du blive klogere og læse mere om, hvordan du sikrer din konto her.
Beskyt din konto og undgå scams i fremtiden
Hvis du vil vide mere om, hvordan du beskytter din konto og undgår scams i spil generelt, kan du læse vores guide her. Du kan også bruge vores tjekliste, før du handler med skins, så du kan være ekstra sikker, inden din næste handel.
Kommentarer
Viser 0 kommentar