Spørgsmål fra Magnus, 15 år

Mig og min ven skulle lave en trade, men da jeg havde sendt traden fik han ikke noget?

Svar fra rådgiver

Hej Magnus,

Tak for dit brev. Jeg forstår godt, at det virker mærkeligt, når man sender en trade afsted, at modtageren ikke modtager noget. Vi hører desværre om det rigtig ofte, og mit bedste bud er, at du er blevet udsat for det, der hedder API-scam.

Et API-scam sker ved, at du på et tidspunkt er kommet til at logge ind med din konto på en falsk hjemmeside, der har lagt en såkaldt API-key på din profil, og den “nøgle” gør, at de har adgang til at overvåge dine trades. I det øjeblik, du sendte traden til din ven, har de automatisk annulleret den trade og sendt en ny, der var næsten identisk, så du har troet, du accepterede den rigtige, men det i virkeligheden var en anden profil, der fik dine ting. Og den profil er så lavet på en måde, hvor den ligner din vens (næsten) på en prik.

Der er selvfølgelig en mulighed for, at der er sket noget andet, men det er mit bedste bud som sagt, og derfor vil jeg prøve at give nogle råd til, hvad du kan gøre ved API-scam:

Først og fremmest bør du gå ind på den her hjemmeside og trykke “Revoke My Steam Web API Key”, hvis du har mulighed for det. Du skal være logget ind med din Steam-konto for at kunne. Der skal nemlig ikke stå nogen nøgle derinde, fordi den netop giver andre adgang til din konto på måder, du ikke har lyst til. Når du er færdig, skal der være en grøn knap med teksten “Registrer”, og så skal du ikke gøre mere. Så er det, som det skal være.

Hvis du har været logget ind på en falsk hjemmeside, er der også en risiko for, at de har gemt dine kontooplysninger, og derfor vil jeg anbefale, at du sætter Mobile Guard op på din konto, hvis ikke du allerede har gjort det. Mobile Guard gør, at andre ikke kan komme ind på din konto, medmindre de har adgang til din mobiltelefon, og du kan finde en vejledning til at sætte det op her. Derudover kan det være en god idé at ændre password.

I forhold til konkret at få tingene tilbage, du har mistet, er der desværre ikke så meget, man kan gøre. Steam tilbyder ikke at hjælpe med at sende ting tilbage, når folk er blevet snydt, og hvis ikke du kan komme i tanke om, hvilken hjemmeside der måske kan have lagt en API-key på din nøgle, er det også svært for politiet at gøre noget. Hvis du gerne vil foretage en politianmeldelse, kunne det i hvert fald være godt først og fremmest at tjekke din byttehistorik på Steam og se, hvor dine ting faktisk havnede. Og så kan du bruge den profil som dokumentation i anmeldelsen. Jeg vil også anbefale, at du anmelder dén profil for snyd, så de måske bliver udelukket fra at handle i fremtiden.

Hvis du har flere spørgsmål, eller hvis der er nogle flere informationer, der kan gøre, at jeg kan hjælpe bedre, er du velkommen til at skrive en kommentar herunder 🙂

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 2 kommentarer

Victor Hej jeg er blevet scammet for min kniv :/ og kender ikke personen … hvad skal jeg gøre vil gerne have den tilbage

5 dage siden

Tusind Tak for svaret!!

2 måneder siden

Admin Selv tak :) Vh Emil fra scammed.dk

2 måneder siden

Laura Hej jeg hedder Laura kan man anmelde folk for at have scammet en for penge i adopt me i Roblox hvis det ikke er ting som man har trust trade eller er det umuligt

2 måneder siden

Admin Hej Laura. Tak for din besked. Man kan altid anmelde, så svaret er ja. Jeg ved ikke helt, om du med "penge" mener sådan noget som MobilePay, eller om du mener Robux eller en anden form for virtuelle penge, men uanset hvad kan du godt anmelde dem. Først og fremmest kan du anmelde dem inde i Adopt Me!. Det gør du ved at finde din "Trading History", altså byttehistorik, inde i spillet. Der kan du finde den pågældende bruger, og så kan du anmelde dem. Hvis du får medhold i sagen, vil de blive blokeret, og på den måde kan de ikke scamme andre. I hvert fald ikke med samme profil. Adopt Me! tilbyder desværre ikke at give ting eller penge tilbage, så hvis du gerne vil have tingene, skal du i stedet foretage en politianmeldelse. Så er der en chance for, at politiet går ind i sagen, og at du får dine penge tilbage. Vi har en vejledning til at politianmelde på hjemmesiden, hvor du kan se, hvad du skal have af dokumentation. Jeg håber, du kunne bruge svarene til noget, og ellers er du velkommen til at skrive en kommentar mere :) Vh Emil fra scammed.dk

2 måneder siden

Skriv en kommentar ...