Spørgsmål fra Malte, 12 år

Heej Scammed.

Jeg havde ved en fejl accepteret at købe en Fortnite Account men da jeg ved en fejl havde glemt jeg stod i gæld til mine forældre da jeg lige har købt en ny pc. Så jeg skriver pænt til Sælgeren om han var intra i at vi sendte hinanden tingene tilbage fordi jeg stod i et problem og jeg gik med til at sende tingene først. Men så vælger han at fjerne mig overalt og nu står jeg i et kæmpe problem.
Håber virkelig i har en god løsning …
Mvh
Malte

Svar fra rådgiver

Hej Malte

Det lyder som en enormt ærgerlig situation, du står i. Det er lidt svært for mig at lure, om traden gik igennem, sådan at du nu er ejer af den nye account, eller om du bare sendte pengene, hvorefter han scammede dig, så du hverken har penge eller account. Det er godt, at du har prøvet at skrive pænt til sælgeren, og at du forklarede din situation til ham. Så har du i hvert fald gjort det, du kunne for at få dine ting tilbage. Jeg vil forsøge at give to svar, så du kan vælge at gå videre med det, der passer til din situation.

  1. Hvis traden fandt sted, sådan så du lykkedes med at købe den nye Fortnite Account, er der ikke meget, du kan gøre. Det er god stil at annullere en trade, hvis den anden part spørger om det, men sælgeren er i sin fulde ret til at sige nej, da han måske har brugt lang tid på at finde en køber, eller fordi han måske også har brug for pengene. Det er fint, at du spørger ham, og mange gange vil sælgeren gå med til det, men der er ikke noget, du kan gøre ift. en politianmeldelse eller andet, der kan ‘tvinge’ sælgeren til at gøre, som du ønsker. Mit råd er, at du får snakket med dine forældre, hvis du ikke allerede har gjort det. Det er vigtigt, at de forstår, hvad der er sket, og at du prøvede at annullere traden, så de kunne få deres penge. Derefter vil jeg anbefale dig, at du sælger den nye Fortnite Account. Du kan sikkert finde en, der vil købe den, og så kan du i hvert fald få en del af dine penge tilbage, som du så kan give til dine forældre.
  2. Hvis du derimod er blevet scammet, sådan så du nu står uden hverken accounten eller dine penge, bør du overveje at foretage en politianmeldelse. Så er det nemlig kriminelt, det sælgeren har gjort, og der kan politiet nogle gange være behjælpelige med at få tingene tilbage. For at lave en politianmeldelse skal du have nogle oplysninger (altså beviser), og her er det godt, hvis du har sælgers navn, telefonnummer, screenshots af jeres samtale el. lign. Hvis du er blevet scammet, og hvis du vælger at foretage en politianmeldelse, er det især vigtigt, at du inddrager dine forældre, så du ikke sidder med det alene.

Det er en ærgerlig situation, du står i, men forhåbentlig er dine forældre til at snakke med, når du fortæller dem, at der er sket en fejl, fordi du først glemte det, hvorefter sælgeren ikke var samarbejdsvillig. Hvis du har adgang til din nye account, vil jeg anbefale dig at sælge den, og hvis du er blevet scammet, bør du foretage en politianmeldelse, når nu sælgeren ikke er til at snakke med.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...