Spørgsmål fra Thomas Pind, 16 år

Hej
Jeg har en steam account, hvor jeg havde en masse skins på. Men da jeg i dag prøvede at komme ind på min steam account kunne jeg ikke logge ind med min kode. Jeg spurgte hurtigt en af mine venner om han kunne se mine skins, og det kunne han ikke. Derefter viste jeg at jeg var blevet hacket. Jeg vil gerne vide, hvordan jeg kan komme ind på min account igen, og få sikret min account, så godt som muligt. Er det noget i kan hjælpe mig med?

Svar fra rådgiver

Hej Thomas,

Mange tak for dit brev. Jeg er ked af at høre, at du har mistet adgangen til din konto. Heldigvis er der gode muligheder for at få en Steam-account tilbage, så det skal jeg nok hjælpe med.

Det, du skal gøre, er at gå ind på det her link og skrive brugernavnet på din konto. Brugernavnet er det navn, du bruger til at logge ind på kontoen. Når du har gjort det, kommer der en række spørgsmål og tekstfelter, du skal udfylde, og især i den sidste del af processen er det vigtigt, at du bruger lidt tid og skriver så mange detaljer, du kan. Det handler fx om, hvilke køb der er foretaget på kontoen, og de oplysninger bruger Steam til at bekræfte, at det er dig, der er den retmæssige ejer af kontoen.

Der kan gå lidt tid, før du hører fra Steam, fordi de får mange henvendelser, men når du har fået din konto tilbage, er det vigtigt, at du sikrer den. Du spurgte om, hvordan du får sikret din account bedst muligt, og der er det vigtigste, at du tilføjer 2FA i form af Steam Mobile Guard. På den måde skal folk have adgang til din telefon, hvis de vil ind på din konto, og det er et ekstra lag af sikkerhed.

Uanset hvad, du gør på din konto, er det vigtigste dog din egen adfærd rundt omkring på nettet. Mange mister deres skins, fordi de kommer til at logge ind med deres Steam-konto udenfor Steam. Du har sikkert hørt om cs.money, buff osv., og der er rigtig mange sider, der udgiver sig for at være legitime handelssider, som i virkeligheden bare tager kontrol over folks handler. Det er dét, der hedder API-scam. Hvis du vil tjekke, om du er i risiko for at blive API-scammed, kan du gå ind på den her hjemmeside, når du har fået din account tilbage. Hvis du kan trykke “Revoke My Steam Web API Key” derinde, skal du gøre det med det samme. Tilstedeværelsen af en API-key betyder nemlig, at der er nogen, der kan kontrollere dine handler og tage dine skins i fremtiden, selvom de ikke har adgang til din konto. Hvis der er en grøn knap med teksten “Registrer”, er alt, som det skal være.

Når du har fået din konto tilbage ved at gennemgå formularen, og når du har sat Mobile Guard på for at sikre dig bedst muligt, bør du altså stadig huske at passe på, hver eneste gang du skal til at logge ind med din Steam-konto nogen steder.

Husk desuden, at det er en god idé at skifte password de steder, hvor du bruger det samme password som på den hackede account. Der er nemlig en risiko for, at andre har fået adgang til det, og at andre konti med samme password kan blive hacket – fx Facebook, andre SoMe-platforme, din email, osv.

Jeg håber, mine råd hjælper, og du er velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har brug for yderligere hjælp, eller hvis der er mere, du vil sige 🙂

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...