Spørgsmål fra Malthe, 17 år

Jeg blev snydt, på CSGO Danmarks facebook gruppe, det var en hacket Facebook konto som så legit ud, og han havde mange +reps af folk fra gruppen. Jeg vil gerne spørge om hvordan jeg skal politiandmelde sådan en, jeg har jo ikke engang hans rigtige navn.

Svar fra rådgiver

Hej Malthe,

Det lyder ikke sjovt, at du er blevet scammet på den måde. Det er desværre noget, vi ser ofte, og det er enormt svært at forhindre, at man falder for sådan noget. Det er også sket flere gange, at folk har scammet med en fake profil i mit navn, så selv hvis det ikke er en decideret hacket profil, kan det være svært at gennemskue.

Jeg vil anbefale dig, at du anmelder ham, som du ellers ville, men at du skriver i anmeldelsen, at det efter sigende er en hacket profil. Jeg forestiller mig, at du har hans Steam-konto også, eller at du har sendt penge på MobilePay, så du har hans nummer. De oplysninger samt screenshots af jeres kommunikation (samtaler på Messenger, Steam eller noget tredje) skal du vedlægge anmeldelsen. Vi har en guide, du kan følge, hvis du vil vide, hvordan du gør det.

Derudover vil jeg anbefale, at den rigtige ejer af profilen anmelder det, og det har vi også en guide til. Det kan du måske sige videre til vedkommende, hvis du har kontakt til dem. Derudover kan vedkommende jo vælge at anmelde for identitetstyveri også, nu hvor der er blevet begået tyveri med profilen, og det derfor er en alvorlig situation.

Der er ikke rigtig noget, man som sådan kan gøre for at sikre sig mod den slags scams. Man kunne have valgt at bruge en mellemmand, men som du også er lidt inde på, plejer man jo at kunne stole på folk, der er aktive i de her grupper og har mange +rep. Hvis der er flere, der er blevet scammet af ham, vil jeg dog anbefale, at de også anmelder, da chancen for en sag er større, hvis flere anmelder den samme person.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

ham her scamet mig [link fjernet af scammed.dk] han tog min ak47 assimov

4 år siden

Emil, ekspert Hej! Jeg er ked af at høre, at du er blevet scammet. Vi har valgt at fjerne linket til profilen, men det vigtigste er også, at du kender den. Steam går desværre ikke ind og hjælper i sager om scam, så det bedste, du kan gøre, er at lave en politianmeldelse af vedkommende. Der hjælper det, hvis du har link til Steam, screenshots af jeres samtaler, screenshots af din byttehistorik og hvad der ellers kan bruges til at dokumentere, hvad der er sket. Du er velkommen til at kommentere igen eller skrive til rådgivningen, hvis du har flere spørgsmål :) Vh Emil

4 år siden

Skriv en kommentar ...