Spørgsmål fra Rasmus, 16 år

Jeg er med i en messenger gruppe på omkring 10 person, som vokser for hver uge der går. Vi er alle blevet scammed af den samme person. Men det store problem er, at hans identitet er stjålet fra Preben (Vi kalder ham Preben her)
Jeg gik nemlig med til traden, fordi han viste sit pas og skrev høfligt til mig. Men nu har jeg så fundet ud af at hans account er blevet hacked og der er en der snyder i hans navn. Vi har anmeldt ham til politiet med mange beviser. Hvad skal vi gøre fra nu af, hvis vi gerne vil have ham stoppet og gøre så Preben kan få sin accound tilbage på csgo og Facebook?

Svar fra rådgiver

Hej Rasmus.

Det lyder som en ret vild og ubehagelig situation, I er endt i. Det er godt, du skriver til os.

Endnu bedre er det, at I har meldt sagen til politiet. Når I er så mange, der er blevet snydt, og der samtidigt er tale om identitetstyveri, er jeg overbevist om, at politiet vil tage sig af sagen. Jeg har også hørt om flere sager af den slags, der rent faktisk er blevet opklaret og er endt med, at gerningsmanden er blevet fanget. For eksempel var det det, der skete for Bertil, som I kan se en video med her.

Desværre ser vi rigtig meget lige for tiden, at der sker det, I har været udsat for. Der er mange, der bliver snydt af gerningsmænd, der overtager andres identitet og virker meget tillidsvækkende. Når personen samtidigt billeder af ‘Prebens’ pas, kan jeg godt forstå, du valgte at have tillid til ham. Og jeg kan også godt forstå, hvis du har det skidt med, at det er sket.

Jeg kan ikke helt aflæse, om I har kontakt til den rigtige Preben, og om han er klar over, at der bliver scammet i hans navn.

Hvis I har kontakt, er der tre ting, jeg vil foreslå jer:

1) Få Preben til at anmelde identitetstyveriet til politiet og Facebook. Det er en alvorlig forbrydelse, og det vil hjælpe både hans og jeres sag, hvis politiet bliver bekendt med det.

2) Få Preben til at tage sin Steam account tilbage, hvis den også er blevet stjålet. Det kan han gøre ved at følge guiden på vores side lige her.

3) Anmeld den falske Preben-profil til Facebook, så I øger sandsynligheden for, at profilen bliver lukket og ikke kan snyde flere. Dette skal I også gøre, selvom I ikke har kontakt til Preben.

Man kan anmelde, at ens egen eller andres profil er blevet faket på dette link.

I kan også overveje at advare om den falske profil i diverse tradinggrupper på Facebook og håbe på, at andre ser det, inden de handler med fake-Preben.

Det er rigtig godt, at har samlet beviser ind og meldt det til politiet, det skal I have ros for. Nu håber jeg, at I kan være med til at stoppe den falske profil og hjælpe andre på den måde.

Held og lykke!
Lars fra scammed.dk

 

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...