Spørgsmål fra Dreng, 25 år

Spørgsmålet er redigeret af scammed.dk

Hej,
Jeg tror jeg er blevet scammet af en case opening site? Den siger jeg mangler at overføre 16$ værd af skins så det i alt er 50$. Ved i om følgende side bare er ren scam? [Link fjernet af scammed.dk]

Svar fra rådgiver

Hej med dig og tak for dit brev!

Først og fremmest har jeg fjernet linket, du sendte, så andre ikke kommer ind på det site, du mistænker for at være et scam.

Det lyder ikke særlig fedt, at du tror, du er blevet scammet af et case opening site.

Du er bestemt ikke den eneste. Vi ved, at der findes rigtig mange af den slags sider, der snyder brugerne, for eksempel ved at beholde gevinster eller, som med dig, at kræve flere og flere overførsler, før man kan spille eller trække skins ud af siden.

Lige præcis den side, du linker til, har en række faresignaler. De kan være gode at kigge efter, når man skal vurdere, om en side er legit.

For eksempel er sproget og grammatikken på siden ikke korrekt mange steder. Det gør mig altid mistænkelig i forhold til, om dem, der står bag sitet, er til at stole på.

Dernæst er der din egen fortælling om, at du skal overføre flere penge (og her går jeg ud fra, at det er EFTER du har åbnet cases derinde). Det er et typisk greb hos sites, der snyder
brugerne.

Derudover har jeg forhørt mig i miljøet af tradere i Danmark, og kan forstå på dem, at lige præcist den side, du henviser til, ikke er legit. Det er der i det hele taget ikke mange case opening- eller gamblingsites, der er. De fleste er scams, eller opererer som minimum med mekanismer, der gør, at man ikke har en reel eller gennemsigtig chance for at vinde noget.

Jeg vil foreslå dig, at du anmelder din oplevelse til politiet som det, der hedder kontaktbedrageri. Altså kriminalitet, hvor du er blevet lokket til at overføre værdier. De har stor erfaring med at opklare den her slags kriminalitet, som desværre er i stigning.

Det kan gøres nemt på politiets hjemmeside her.

Hvis du anmelder det, skal du huske at samle og vedhæfte beviser for de overførsler, du allerede har lavet, og/eller for eksempel din kontakt med siden, hvis du har prøvet at få fat i deres support uden held.

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe dig. Ellers skal du være velkommen til at skrive igen her i brevkassen eller i vores SMS-chat.

Hilsen
Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar