Spørgsmål fra Dennis, 28 år

Hej.
Jeg prøver alligevel at tage chancen selvom den er meget slem. Jeg vil høre om det var muligt om I kunne hjælpe mig med en lidt gammel sag da jeg selv er blevet scammet selvom det var i 23 April 2023.

Måden jeg blev scammet på var, at min ven var blevet hacket og hackeren skrev så ud fra min vens profil om jeg ikke kunne joine en turnering ved at klikke på et link, hvilket var derfra at jeg blev scammet… Er der noget I kan gøre?

Jeg ærgrer mig over at jeg ikke havde henvendt mig til Politiet og ikke kun Steam og kan også se at Steam sletter deres “support tickets” efter 2-3 måneder.

Det eneste jeg har tilbage af beviser er at jeg stadig kan se personen som har byttet alle mine ting under min trade historik…

Svar fra rådgiver

Hej Dennis,

Tak for dit brev og for at række ud efter hjælp, selvom det er længe siden. Det er aldrig for sent at undersøge muligheden for at få hjælp og at få snakket om de ting, man har oplevet på nettet.

Det er desværre noget, vi ser ret tit, at folk bliver hacket, og at gerningspersoner så bruger deres profil til at snyde andre gennem deres tillid. Når man modtager et link fra en ven, tænker man selvfølgelig ikke over det, før man trykker på linket. Og der er heller ikke noget i vejen med at trykke på et link som sådan, men når man bliver bedt om at logge ind med sin Steam-profil uden for Steam, bør man altid være rigtig forsigtig, uanset hvem man har modtaget det af.

Når du er blevet scammet af en person, du ikke ved hvem er, og det eneste bevis er en Steam-profil, er det rigtig svært for politiet at efterforske det. Hvis du har lyst til at anmelde til politiet, er der ikke nogen udløbsdato, så dét kan du stadig gøre, selvom det er over et år siden. Det er bare også vigtigt at huske, at økonomisk svindel på nettet er noget, der ofte kan tage lang tid, eller hvor det ikke er muligt at finde frem til gerningspersonen.

Dét havde ikke været anderledes, hvis du havde anmeldt med det samme, så jeg håber ikke, du ærgrer dig for meget. Det er meget normalt, at man har brug for at få tingene lidt på afstand, og at man så indser, at man kunne have gjort noget anderledes.

Som sagt kan du godt anmelde det, og vi har en vejledning til at gøre det her på siden, og så har du gjort, hvad du kan. Du må bare ikke blive for ærgerlig, hvis politiet henlægger sagen eller melder tilbage om, at de ikke kan efterforske den af den ene eller anden grund. Vi kan ikke gøre noget som sådan andet end at henvise til Steam/Politiet i sådan en sag her, desværre.

Og så er det vigtigste, at du for fremtiden er skeptisk, når en ven sender et link, hvis ikke I sidder på Discord samtidig, eller vedkommende på anden vis kan bekræfte, at det er dem, der har sendt det.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...