Spørgsmål fra Anton, 19 år

Hej Scammed.dk.
Jeg er ikke sikker på hvilken scam jeg blev udsat for, men jeg skulle lave et tradeoffer med den velkendte Anomaly under hans stream. Det omhandlede en talon ruby til omtrent 39000kr. Jeg sendte trade offered med en af hans knive også for ikke at blive snydt. men kniven er åbenbart blevet sendt til en anden steamprofil med samme navn (dog kun lvl 1) er jeg blevet api scammet og er der noget jeg kan gøre for at få kniven tilbage?

Svar fra rådgiver

Hej Anton,

Jeg har fjernet dit mellem- og efternavn, fordi dét her ligger offentligt tilgængeligt, i tilfælde af, at du ikke vidste det, da du skrev herinde.

Jeg er ked af at høre, at du har mistet en kniv, der er så mange penge værd. For at svare på dit spørgsmål: ja, du er blevet API-scammet. Det er et helt klassisk eksempel, at der bliver oprettet en næsten identisk profil, som man kommer til at trade med i stedet, og her er level nemlig én af de få ting, man kan bruge til at verificere.

Der er desværre ikke meget at gøre ift at få kniven tilbage. Steam tilbyder ikke hjælp til ofre, og derfor er din bedste mulighed at anmelde til politiet. Men hvis ikke du har et bud på, hvem gerningspersonen er, er det meget vanskeligt for dem at efterforske, når de “kun” har en Steam-profil, der formentlig også er fra udlandet.

Jeg vil dog råde dig til at gå ind og følge vores guide til, hvordan du kan sikre din konto igen, så du ikke bliver API-scammet igen. Og så pas rigtig meget på med, hvor du logger ind med din Steam-konto i fremtiden, for et API-scam starter (næsten) altid med, at man kommer til at logge ind på en falsk hjemmeside.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...