Spørgsmål fra Kristoffer, 22 år

Jeg vandt en pulje med mange CSGO skins, hvorefter en falsk admin anmodede om alle mine ting, eftersom jeg havde det forkerte flow på min kniv. Mistede alt.

Svar fra rådgiver

Hej Kristoffer,

Jeg er ked af at høre, du har mistet dine ting. Jeg forstår godt, hvis det efterlader dig med en rigtig ærgerlig følelse, og du er desværre ikke den eneste, der er faldet for, at folk udgiver sig for at være nogen, de ikke er.

Du skriver, at du havde vundet adskillige skins til CS, og jeg tolker din besked sådan, at du faktisk fik alle de ting ind på din account, som du skulle have. Herefter er der så en account, der har kontaktet dig, fordi float på din kniv var “forkert”, og du derfor skulle levere den tilbage for at få en anden. Du må endelig skrive en kommentar nedenfor, hvis det er forkert forstået.

Det lyder altså ikke, som om du er blevet hacket eller API-scammet, men at du derimod lavede et byttetilbud til den falske admin med alle dine ting, da du blev bedt om det. Steam tilbyder desværre ikke at gendanne items, man mister på den måde, og derfor vil mit bedste bud være, at du anmelder vedkommende for såkaldt “kontaktbedrageri”, fordi han har lokket dig til at overføre dine items ved at kontakte dig og bilde dig noget ind. For at foretage en anmeldelse, skal du have nogen oplysninger på vedkommende, kunne dokumentere jeres kommunikation og sende et billede med af din byttehistorik, hvor man kan se handlen. Du kan godt nøjes med en Steam-profil som oplysning på ham, men jo bedre du kan dokumentere, desto større chance er der for, at der kommer en sag ud af det. Det er altid en god idé at anmelde til politiet, men desværre er det ikke sikkert, de kan gøre noget i din konkrete sag, da de ofte har svært ved at opklare den slags sager. Især hvis scammeren ikke er dansker.

Jeg håber, at du kan bruge svaret til noget, og så vil jeg anbefale, at du i fremtiden dobbelttjekker, om dem, du skriver med, er til at stole på. Det er aldrig nødvendigt at sende items hurtigt, og derfor kan man fx tage sig tid til at skrive til den side, man har vundet skins fra, så de kan bekræfte, at profilen med det konkrete ID faktisk er ansat af dem. Eller man kan høre venner, om de har været i kontakt med den samme admin og kan bekræfte, at der ikke er noget at være bange for.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

Aija Olsen Hej. Jeg er en pige på 14 år. Jeg spillede Roblox, og opdagede at jeg er blevet scammed i Adopt me. Jeg ved ik’ hvordan det er sket, men jeg har fundet ud af hvem det er. Hans username er [brugernavn fjernet af scammed.dk]. Og nogle af de ting han har taget, har jeg brugt meget tid på at få og nogle kostet penge.....Men jeg håber at i/de kan finde ham og stoppe ham.

3 år siden

Skriv en kommentar ...