Spørgsmål fra Mikkel, 19 år

Hey jeg sidder i den situation at jeg er blevet scammed for rimeligt mange skins i csgo. jeg sad ingame og spillede da det skete. ud af det blå var det hele væk. min steam guard havde opført sig mærkligt men der var ikke nogle problemer med den eftersom jeg stadig kunne se mine steam guard koder osv. og jeg clicker ikke på shady links fordi jeg allerede er blevet scammed da jeg var mindre men det var ikke det helt store dengang. Men de må have hacked min steam guard. og nu har jeg skiftet password og fådet ny steamguard og anmeldt dem til valve. ved ikke hvad man ellers skal gøre.

Svar fra rådgiver

Hej Mikkel.

Tak for dit brev. Det er stærkt, at du skriver til os herinde i din situation. Jeg kan godt forstå, hvis du er forvirret over, hvad der er sket. Og ærgerlig over, at du har mistet dine skins.

Du skriver, at din Steam Guard havde ‘opført sig mærkeligt’ før dine skins blev væk. Det er et faresignal, som nok desværre har betydet, at andre har haft adgang til den – som du også selv går ud fra i dit brev.

Når en scammer har adgang til din konto, kan han ændre din steam guard ved at skifte mailen ud og også ændre telefonnummeret, der er knyttet til kontoen. Dette er der et par dages ‘cooldown’ på, altså det sker ikke før et par dage efter, man har forsøgt at ændre det. Dette bør du have fået en mail om, så snart scammeren har lavet ændringerne på profilen. Der sker desværre tit det, at den slags mails drukner i ens indbakke, og man derfor ikke lægger mærke til det. I mailen burde der stå, hvilken IP, ændringen er foretaget på. Det kan du gemme som bevis.

Du skriver, at du aldrig klikker på shady links, fordi du før er blevet snydt på den måde. Desværre har jeg svært ved at se, at du er blevet scammet på andre måder, end at du på et tidspunkt har logget ind på et fake site – det kan være en trading site, en falsk side for ESEA, en hjemmeside, hvor du kunne vinde et gratis spil eller et skin-giveaway.

Mulighederne er mange, og det betyder desværre også, at man kan komme til at logge ind et forkert sted helt uden, man er klar over det.

Du har gjort det helt rigtige ved at skifte kode og fået ny Steam Guard. Jeg vil også anbefale, at du ‘revoker’ din API key, som scammeren kan have installeret på din profil. Det kan du gøre ved at følge den her guide.

Derudover kan du vælge at anmelde scammet til politiet. Det er desværre svært for politiet at efterforske den slags sager, fordi gerningsmanden sidder gemt bag beskyttelse i udlandet, men vi anbefaler alligevel, at man melder det. Både for at have gjort alt, hvad man kan i en dårlig situation, men også for, at politiet så bliver klar over, hvor mange scams der faktisk sker hver dag. På den måde vil de forhåbentlig prioritere problemet med scams højere, end det er tilfældet i dag. Du kan anmelde scammet ved at følge denne guide.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget, ellers skal du være meget velkommen til at kontakte os igen.

Venlig hilsen

Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...