Spørgsmål fra Daniel, 17 år

Spørgsmålet er redigeret af scammed.dk

Hej, for et par år siden blev jeg scammed for 2 knive i csgo og jeg har haft det dårligt med det lige siden. Jeg stødte ind i en reklame for denne brevkasse og det fik mig til at se på min gamle byttehistorik og jeg kan se at jeg stadig kan finde steam profilen som jeg blev scammed af.

Dat jeg blev scammed var jeg inde på en steam byttegruppe for at se om der var nogen der var villige til at bytte. Her stødte jeg så ind i en person som dengang havde profilnavnet [Fjernet af scammed.dk]. Han sagde at han gerne ville bytte en af sine mange knive for den jeg have. Så jeg sagde ja og vi begyndte at skrive til ham omkring den kommende byttehandel. Her spurgte han mig om jeg havde discord men det havde jeg ikke på det tidspunkt så jeg lavede en midlertidig konto hvilket jeg ikke har adgang til idag. På discord skulle jeg dele min skærm og gå ind på byttesiden OPskins for han sagde at han skulle være sikker på at kniven var valideret eller noget i den stil. For at gøre det skulle jeg sende kniven ind til OPskins og så vil jeg få dem tilbage igen så det gjorde jeg. Men fordi jeg havde delt min skærm med ham kunne han se hvilke skins jeg puttede ind i traden til OPskins og så sendte han selv et byttetilbud med en anden steam konto som på nuværende tidspunkt har navnet “[OPSKINS] BOT #0020”. Jeg accepterede selvfølgelig byttetilbuddet da jeg troede det var en rigtig BOT fra byttesiden OPskins. Da jeg havde accepteret tilbudet sagde han at jeg skulle sende endnu et skin ind på siden som en form for “tax” for at tage kniven tilbage. Jeg husker på at jeg startede med et lidt billigt skin til omkring 10 euro og da det ikke virkede sagde han jeg skulle prøve med min anden kniv. Så det gjorde jeg selvfølgelig da jeg gerne vil have den første tilbage igen. Men ligesom med den førte kniv så kunne han se hvilke skins jeg prøvede at sætte ind på OPskins så han sendte bare selv et tilbúd og fik det knap så dyre skin samt kniv nr. 2. Da jeg ikke havde flere dyre skins i mit steam inventar sagde han at han skulle på arbejde og derfor ikke kunne bytte længere og jeg har ikke hørt fra ham siden.

Idag har jeg bevis på at byttehandlen fandt sted men tror ikke jeg har nogle beviser på at jeg har skrevet med personen [Fjernet af scammed.dk]. Det kommer an på om man på magisk vis kan finde gamle samtaler på steam eller discord.

Det ville være en stor hjælp hvis der var en der kunne guide mig igennem hvad jeg kan gøre for forhåbentlig at få knivene tilbage.

-Daniel

Svar fra rådgiver

Hej Daniel,

Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg har fjernet navnet på den person, der snød dig. Det har jeg gjort fordi du skriver, at det var et tidligere navn, så ved at fjerne navnet kan vi undgå, at folk går efter en forkert person med samme navn.

Jeg er ked af at høre, hvad der er sket for dig, og det er godt, at du skriver. Jeg forstår godt, at du har haft det dårligt med det lige siden. Det er aldrig en sjov oplevelse at blive scammet, og det, du har oplevet, er især en rigtig ærgerlig oplevelse. Fordi scammeren var så udspekuleret, fik han hele tre skins fra dig, og derfor er det helt naturligt at føle sig dum eller skuffet over sig selv, hvis det er de følelser, du sidder inde med. Rigtig mange får det rigtig dårligt i rigtig lang tid, når de er blevet scammet, og du er ikke den eneste, der er offer for den slags … desværre.

Du skriver, at du “selvfølgelig accepterer byttetilbuddet”, og det er en rigtig god måde at italesætte det på. Rigtig mange havde gjort det samme, fordi det virker så legit, og det skal du ikke bebrejde dig selv for. Især ikke fordi du nu har lært, at screen share er farligt, når man sidder og trader med folk.

Det er godt, at du har fundet din byttehistorik, og at profilen stadig findes. Det kunne være rigtig godt, hvis du kunne få adgang til din Discord. Du kan være heldig, at Discord Support kan give dig adgang, hvis du skriver til dem. Sørg for at beskrive så godt som muligt, hvornår I cirka skrev, og hvad der cirka blev skrevet, så de kan bruge det til at verificere, at du er faktisk ejer. Hvis de altså overhovedet gemmer chatlogs. Jeg ved, at andre har haft held med at få midlertidige konti tilbage, men det kan måske være svært, hvis der er gået så lang tid. Og måske kan du ikke rigtig huske, præcis hvornår og hvad, I skrev sammen.

Jeg mener også, at Steam gemmer en del tidligere beskeder, hvis man starter en chat med en ven på Steam, så det kan du prøve. Jeg forventer dog ikke, at I stadig er venner, nu hvor der er tale om scam, og fordi der er gået så lang tid.

Mit bedste råd vil være, at du anmelder det til politiet. Jeg må dog forberede dig på, at de nok ikke kan gøre noget i denne situation, men det afhænger også af, om personen er fra Danmark eller udlandet. Dit bedste håb er, at mange anmelder den samme person, fordi så er det set før, at politiet går ind og hjælper. Selv hvis du ikke får dine ting tilbage med det samme, kan du hjælpe med at sætte fokus på problemet generelt og hjælpe andre. Eller måske få stoppet denne scammer helt. For at anmelde, skal du skrive, hvad du ved om personen. Her har du Steam-profilen på den falske trade-bot. Derudover skal du dokumentere betalingen, hvilket du kan gøre med byttehistorikken. Slutteligt skal du dokumentere kommunikationen mellem jer, og her ville det være godt, hvis du kunne få opslag fra trading-gruppen på Steam, screenshots af jeres samtaler på Steam eller screenshots af samtalerne på Discord.

Når du siger, at du har haft det dårligt med det lige siden (altså i flere år), så lyder det dog også som om der er noget mere, du kunne have brug for at snakke om. Én ting er at få tingene tilbage, hvilket helt sikkert hjælper på noget af det, men du bør ikke undervurdere vigtigheden af bare at tale om det. Hvis du føler, det kunne hjælpe, er du velkommen til at kontakte vores SMS-rådgivning, hvor snakken kan fortsætte på tomandshånd. Du kan bare skrive til 2249 6825 🙂

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

hej jeg blev scammet for min kniv er 13 år og har brugt sindsyg lang tid på at få den. hvad kan jeg gøre hved det?

3 år siden

Emil, ekspert Hej med dig. Mange tak for din kommentar. Jeg er ked af, at du er blevet scammet. Jeg kan ikke umiddelbart tolke, hvordan det er foregået ud fra din besked, men du kan have været udsat for API-scam. Det sker ved, at du er logget ind med din Steam-konto udenfor Steam, og at nogen så kan overvåge dine trades. Hvis det lyder rigtigt, bør du gå ind på det her link og følge vores vejledning til, hvordan du sikrer den igen. Det kan også være, du har mistet den i en handel med en anden spiller, og hvis det er dét, der er sket, vil jeg anbefale, at du går ind på deres Steam-profil og anmelder dem. Så er der en chance for, at de bliver udelukket fra at trade, så de ikke kan tjene penge på din kniv. Du kan også anmelde situationen til politiet, og så kan det være, de går ind i sagen, og du kan få den tilbage. Du kan anmelde til politiet på det her link, og der står også, hvad de skal have af beviser. Man skal være 18 år gammel for at politianmelde, så du skal bede om hjælp fra dine forældre, hvis det er. Du er velkommen til at skrive en kommentar mere, hvis du har brug for mere hjælp, eller hvis det er sket på en helt tredje måde, jeg ikke har beskrevet her :) Med venlig hilsen Emil fra scammed.dk

3 år siden

Skriv en kommentar ...