Spørgsmål fra William, 16 år

Hej
I går blev jeg scammed.
Jeg sad i opkald med en jeg skulle trade min kniv med. Men han ville bytte for rust skins da han sagde de var mere værd. Så det går fint jeg bruger en hjemmeside der hedder: Loot.farm det går fint hvor jeg får min knive lavet om til rust skins. Men så vil han have mig til at gå ind på en hjemmeside ved navn Swap.gg. Han vil så have jeg skal trykke sælg men sætte prisen til 999 eruo., så han kunne så prisen hvad det var værd sagde han. Men jeg falder så for det og sætter det til salg ved at trykke private sale. Men da jeg så får et trade offer fra en bot, ligner det meget en bot fra swap.gg hjemmeside, for at det kunne komme op under listings. Forstår jeg ikke hvorfor det ikke er kommet under listings. Så jeg får en besked fra den bot med følgene: Swap.gg Trade Token: 76c156549abcc3f9 – WARNING! Items has been held to database verify account Add Funds x3 max head. (?)

Hvor han så siger i opkaldet jeg skal købe x3 Max head for at min konto bliver verficeret. Men jeg forstår ikke hvorfor man skal det og siger til ham det ikke kommer til at ske. Så siger han at han vil betale det det koster men at jeg først skal betale osv.
Men gør det ikke.
Han siger så han har et møde og leaver opkaldet. Efter det har han blokeret mig og kan ikke komme i kontakt til ham.

Har så fundet ud af at det var en steam account som han havde oprettet som om det var en bot, så det lignede en fra Swap.gg.

Har så også fundet ud af at den besked hans fake bot sendte, var så han ville have mig til at købe rust skins for flere penge, og så scam mig på den samme måde.

Ved godt det er min egen fejl, og skammer mig over jeg ikke tænkte noget mere.

Håber i kan hjælpe 🙂

Og andre ser denne besked så det ikke sker for andre

Svar fra rådgiver

Kære William,

Tak for dit brev. Jeg er ked af at høre, at du har mistet din kniv. Først og fremmest vil jeg starte med det sidste, du skriver. At du ved, det er din fejl, og at du skammer dig over det. Her vil jeg helt tydeligt sige, at det ikke er din fejl eller din skyld. Selvfølgelig skal man prøve at passe på sine ting, men det er vigtigt, at du ikke giver dig selv skylden. Det er altid gerningspersonen og aldrig offeret, der er skyldig i og har ansvaret for svindel.

At du skammer dig er en normal følelse, som de fleste mærker, når de bliver scammet. Når man føler, man er blevet udnyttet, eller at man “burde have vidst det”, er skam en naturlig følelse, men her må du huske, at svindlerne er virkelig gode til at scamme, og at tusindvis af børn og unge bliver snydt hvert år – uanset hvor meget de ved om skins og trading.

I forhold til hvad du kan gøre, er det desværre rigtig svært for politiet at efterforske sager med skins, hvor der er falske profiler og folk fra udlandet involveret. Du kan stadig vælge at anmelde, og så kan det ligge hos dem, om de kan gøre noget. Dét har vi en guide til, du kan finde her på siden. Derudover ville jeg med det samme gå ind og anmelde alle vedkommendes profiler på Steam, så de bliver blokeret og ikke kan scamme andre.

Et godt råd fremover er at lade være med at logge ind på sider, en køber foreslår. Det er næsten altid scam, og der er gode danske muligheder som gamerpay.gg eller privat salg, der er meget mere sikkert. Især når du er sælger, fordi du bare kan holde din kniv, til du ser pengene på MobilePay/i netbanken.

Skriv endelig en kommentar, hvis der er noget, du mangler svar på, eller hvis mit svar har givet anledning til nye spørgsmål.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...