Spørgsmål fra Jakob Madsen, 15 år

Hej Scammed. jeg skriver til jer, fordi der skete noget for mig for et stykke tid siden, for nogen måneder siden var jeg begyndt at gå meget op i trading, gambling osv. jeg havde brugt en masse tid på og arbejdet virkelig hårdt på at skaffe den kniv jeg altid havde drømt om i mit tilfælde var det en karambit Night FN – jeg havde omtrent kæmpet for at få den kniv i flere måneder både ved gambling og trading. En dag bliver jeg kontaktet af en person ved navn Christina bæver der spørg og jeg vil sælge min kniv, på det tilfælde har jeg allerede min karambit jeg altid har drømt om det var bare i BS og hele grunden til at jeg vil have Karambit nighten var at den så så clean ud når den var fn. Jeg reasercher lidt og finder ud af hvad jeg skal give for karambitten i FN derefter skriver jeg så til Christina bæver og fortæller hende om hvad prisen er. Vi forhandler lidt frem og tilbage og hun ender med at få handlet kniv 200kr ned det går jeg så selv med til da jeg er villig til at give de sidste 200kr selv så jeg kunne få min drømme kniv. Hun skriver så om mit steam link så hun er sikker på jeg har kniven. Jeg sender så mit steam link til min profil. Derefter hør jeg ikke fra hende i en halvtime. Men så på et tidspunkt bliver jeg smidt ud af min account på steam, jeg tænker selvføgelig bare det var en glitch. Så jeg logger ind igen ds jeg kommer ind opdager jeg at min kniv er væk jeg går så ind under seneste byttehandler og kan se den er blevet tradet til en anden privat account. Jeg går så derefter i panik og kontakter hende på messenger igen og spørg hvad hun har gang i og skriver til mig jeg skal hoppe ned i et hul og dø. Hun vælger så at blokere mig derefter. Hvor jeg intet har at stille op – jeg har lige mistet min drømmekniv. Jeg har arbejdet på at få fat i i flere måneder, jeg prøver så at lægge et opslag op på forskellige grupper og spørg diverse mennesker om råd, ingen kan hjælpe så jeg vælger derfor at kontakte politiet – men politiet kan ikke gøre noget, jeg for svar fra dem kort tid efter på mail, de skriver de ikke kan gøre noget da messenger profilen skulle være koblet til et netværk i Spanien. Derefter vælger jeg at kontakte steam support hvor jeg skriver en lang mail – igen får jeg svar på at de ikke kan hjælpe og at jeg ikke kan få refunderet min kniv – Jeg har nu kæmpet uafbrudt i flere måneder på at få den kniv tilbage jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre derfor skriver jeg til dig da jeg ved du har en masse erfaring indenfor gambling og trading – jeg er gået fuldstændig på bar bund og derfor skriver jeg denne bedsked til dig – for at høre dig om du har nogen råd til hvordan jeg kan få den tilbage – jeg håber du finder tid til at læse min bedsked!

Mvh
Jakob “Mumba” Madsen

Svar fra rådgiver

Hej Jakob

Mange tak for din henvendelse.

Jeg forstår udmærket din frustration, og nøj en oplevelse du må have haft. Der er ikke noget at sige til, at du er ked af at have mistet noget, du har arbejdet så hårdt for. Og følelsen af, at nogen er så kolde, at de kan finde på at narre det fra dig, må ikke være sjov. Jeg kan også se, at du har gjort rigtig meget og kigget dig vidt omkring for at få kniven tilbage.

Noget jeg bider mærke i, er, at det er som om, der mangler en information i din henvendelse. Sædvanligvis kan andre ikke få adgang til din konto eller trade fra den uden at du enten:

1) Ved en fejl har givet dem adgang til din konto ved at fortælle dem dit kodeord (og bekræftet på Steam Guard,).

eller

2) Har et password, der er så nemt, at de kan gættes (og at du igen har bekræftet på Steam Guard at andre loggede ind)

eller

3) Har klikket på et link, eller downloadet noget software, hvor du skulle logge ind, og hvor scammeren så kan registrere dine indtastninger på keyboardet. Det kaldes keylogging, og det kan nogen gange bruges til at få adgang til andre konti, hvis man bruger det samme password mange steder. Dette tror jeg er det mest sandsynlige i dit tilfælde, selvom du skriver, du bare har sendt din steam profil.

Det KAN også være, at du

4) Har klikket på et link, der har ført dig ind på noget, der LIGNER et legit trading site, men som er snyd og bedrag, hvor du har logget ind og dermed givet mulighed for at de lynhurtigt kan sende items til dem selv i stedet for et trade site, inden du når at bekræfte på telefonen. Det er det, der hedder API scam. Det kræver dog, at du har prøvet at sælge dit skin til et site EFTER du talte med scammeren.

Dog kan jeg genkende navnet på den person, du har talt med. Om det er en rigtig person ved jeg ikke, men det er et navn, der cirkulerer rigtig meget i trade-grupper. Personen (og muligvis andre i en gruppe) er kendt for at snyde rigtig mange. Der plejer dog ikke være tale om API elller keylogger scams, men oftere om noget mere simpelt.

Uanset synes jeg, at du skal sørge for at få ‘revoket’ din API-key, så de ikke kan overføre skins fra din inventory igen, hvis det skulle være det, der er foregået. Du kan se en guide, jeg har skrevet om det, lige her. Der ser du også, hvordan du får en ny adgangskode, og det skal du gøre hurtigst muligt.

Jeg er ked af at høre, at hverken Facebook-grupper eller politiet har kunnet hjælpe dig. Jeg kommer til at tænke på, om politiet mon kunne have gjort mere, hvis de havde haft flere oplysninger om gerningsmanden. Man kan godt finde flere oplysninger på en Steam-profil, man har ‘sendt’ skinnet til. Det kan du jo overveje, og så kontakte politiet igen.

Jo flere oplysninger du kan give politiet, jo større chancer har du for at de kan ende med at gøre noget. Uanset hvad, så har du med din anmeldelse været med til at få politiet til at kigge på den eller de her scammere, og det er en god ting, selvom du desværre ikke fik konkret hjælp i første omgang.

Jeg håber du kan bruge svaret, selvom det ikke skaffer din kniv tilbage nu og her. Jeg ønsker dig alt det bedste, og ellers skal du være velkommen til at skrive igen her i brevkassen eller på vores SMS: 22496825

Med mange venlige hilsner,
Nikolaj “DCTwix” Christensen
scammed.dk’s CS:GO ekspert

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...