Spørgsmål fra Jens, 18 år

Jeg har solgt nogle skins på et online-marked og tjent over 900 euro. Da jeg forsøgte at overføre pengene til min bankkonto, som jeg tidligere havde bekræftet med identitet på hjemmesiden, har jeg ventet i flere uger uden resultat. Transaktionshistorikken viser ingen tegn på udbetalingen. Jeg har flere gange forsøgt at kontakte markedspladsens support via email og Twitter uden svar. Flere oplever det samme problem.

De 900+ euro er en betydelig sum for mig, og jeg er bekymret for, om jeg nogensinde får mine penge, nu hvor det ser ud til, at jeg er blevet snydt af virksomheden bag.

Svar fra rådgiver

Kære Jens,

Tak for dit brev. Det lyder rigtig irriterende, at du går og venter på dine €900 og ikke rigtig hører noget fra hjemmesiden. Hvis de stadig ikke har svaret på dine henvendelser, og de er på Trustpilot, vil jeg anbefale dig at lave en dårlig anmeldelse dér. Det kan nogle gange få virksomheder til at reagere.

Nu skriver du ikke navnet på markedspladsen, så jeg kan tjekke, men der er selvfølgelig også en risiko for, at det bare er svindel. Hvis ikke du har venner, der tidligere har solgt med succes og fået pengene, som kan bekræfte, at det er en ordentlig side, kan dét sagtens være forklaringen. Så må du nok give op på at prøve at få pengene ud ved at skrive til dem.

I dét tilfæle er den bedste mulighed at anmelde siden til politiet. Hvis det er en udenlandsk markedsplads (og dét lader det til, når du skriver “euro”), kan det være svært for politiet at gøre noget i sagen, men så har du gjort, hvad du kan. På hjemmesiden har vi en vejledning til at anmelde. Vær opmærksom på, at politiets anmeldelsesportal ikke har virket i rigtig lang tid nu. Hvis du har problemer med at anmelde, skriver politiet, at du skal “prøve igen på et senere tidspunkt.” Alternativt kan du ringe på 114 og sige, at du vil anmelde telefonisk.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...