Spørgsmål fra magnus, 18 år

Jeg er blevet snydt for 347 euro på grund af en kopi af Faceit. Det hele begyndte, da jeg søgte efter en kamp i nærheden (en funktion som CS har). Da jeg endelig fandt en, sagde de, at de skulle spille kamp på Faceit og spurgte, om jeg ville være med. Jeg tænkte ikke meget over det, da det var lang tid siden, jeg sidst havde brugt Faceit. Så loggede jeg ind på det rigtige Faceit-websted. Derefter inviterede han mig til sit hold på Faceit og sendte mig en gruppeinvitation til hans hold på Faceit. Dette link førte mig simpelthen til en falsk hjemmeside af Faceit, hvor jeg så scannede en QR-kode for at logge på Steam, så jeg kunne tilslutte mig gruppen. Så blev alle mine genstande taget, og derefter blev jeg blokeret og smidt ud.

hvad kan jeg gøre?

Svar fra rådgiver

Hej Magnus,

Tak for dit brev. Jeg er ked af at høre, at du er blevet snydt for €347. Der er nogle meget udspekulerede former for scams, og du har desværre ramt ét af dem her. Det er ikke første gang, vi hører om det, og nogle andre snyder også ved at lokke folk til at “deltage i en turnering”, hvor processen ellers er den samme.

Når man mister sine skins på Steam, er det ikke noget, Valve gør for at hjælpe. Hvis du anmelder deres profil(er), kan de blive blokeret fra at trade, men du får ikke dine skins tilbage, når de først er væk fra din konto, desværre.

Den eneste mulighed, man reelt set har, er at anmelde sagen til politiet, og det er op til den enkelte at vurdere, om man synes, det er tiden værd. Økonomisk svindel på nettet, der begås af folk fra udlandet, hvor man måske ikke rigtig ved, hvem det er, kan være enormt svært at efterforske, så chancerne er lave for at en efterforskning vil føre til, at du får dine skins tilbage. Måske er chancen faktisk nul, hvis beløbet vurderes for lavt, når de modtager din anmeldelse. Hvis jeg var dig, ville jeg stadig gøre det, fordi jeg så kunne sige til mig selv, at jeg har gjort, hvad jeg kunne … og så kunne jeg prøve at komme videre.

Derudover er det vigtigt, at du får sikret din konto med nyt kodeord osv., fordi du ikke kan vide, hvor meget de har fået adgang til gennem dén hjemmeside, de har lavet. Så kan du i hvert fald undgå at blive snydt mere, hvis du køber flere skins i fremtiden.

Skriv endelig en kommentar nedenfor svaret her, hvis du har spørgsmål til noget af dét, jeg har skrevet.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

 

Kommentarer

Viser 1 kommentar

Afsenderen Jeg tænker ikke det kan lade sig gøre at bruge tid på at anmelde det da jeg på ingen måde kan få erstatning har reported for phishing på steam accounten men jeg kan se at allerede nu er skinsne blevet overført til en anden konto en den oprindelige scam konto så den blev dsv ikke blockeret og endu en scammer har tjent penge på at scam en anden hurta for det

4 måneder siden

Emil, ekspert Hej igen. Det går nemlig rigtig hurtigt, ja, så ofte er skins væk, når man får anmeldt til Steam eller til Politiet. Det er som sagt helt op til dig, om du vil anmelde, og jeg kan godt forstå, hvis du har mere brug for at komme videre. Godt, at du anmelde kontoen til Steam trods alt. Vh Emil fra scammed.dk

4 måneder siden

Skriv en kommentar ...