Spørgsmål fra Gheorghe-Marian Anton, 31 år

God dag! Jeg har nogle økonomiske problemer, og bankerne nægter at hjælpe mig, fordi jeg har en lav indkomst, og jeg ledte efter en udbyder af lån på Facebook. På den måde mødte jeg denne person Sebastien Bailleul med sin Facebook-side kreditaftale. Ifølge ham arbejder han i en fransk bank og samarbejder med danske banker. Jeg ansøgte om et lån til ham. Efter kort tid kontaktede han mig og sagde, at jeg er berettiget til et lån. Lånet har et beløb på DKK 500.000. Vi underskrev kontrakten. Efter at have underskrevet kontrakten bad han mig om at betale for den første rate på forhånd for at modtage lånet på min bankkonto. Jeg begik den fejl at have tillid til ham og betalte 4.800 kr. Han modtog beløbet, han fortalte mig, at jeg skal betale 10.000 kr. For at aktivere overførslen. Han sagde, det er en international overførsel, og jeg skal betale for at modtage det fulde beløb fra lånet. Efter at jeg havde betalt dette beløb, kom han og bad om flere penge … fortalte mig, at banken bad om at købe forsikring for et lån. Jeg betalte igen 6000 kr. Hver gang han fortæller mig, at det er det sidste beløb, det jeg mangler at betale og modtage lånet. Efter betaling kom han tilbage til mig og bad om en ny betaling. Nu beder han mig om at betale 5000 dkk, hvilket repræsenterer en provision for banken til at overføre pengene. Nu ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre.

Svar fra rådgiver

Kære Gheorghe-Marian Anton,

Tak for dit brev. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, da din problematik falder uden for det område, vi arbejder med på scammed.dk. Scammed.dk yder støtte, rådgivning og vejledning til personer, der er blevet snydt i handler med skins i computerspil, og deres pårørende.

Dog vil jeg sige, at det du beskriver lyder meget suspekt, og jeg vil på det kraftigste anbefale dig at stoppe med at overføre penge pr. omgående. Sebastien Bailleul lyder til at være en scammer, og jeg vil derfor opfordre dig til at anmelde ham til politiet. Det kan du gøre her.

Held og lykke med det!

Med venlig hilsen,

Stine fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...