Spørgsmål fra Henrik, 14 år

Der en der har taget min Karambit Fade minimalware Den koster ca 3000 danske kroner Giver i en?

Svar fra rådgiver

Hej Henrik.

Tak for dit spørgsmål.

Ud fra det, du skriver, kan jeg ikke umiddelbart vurdere, hvordan det er foregået. Vi kan desværre ikke give dig din kniv tilbage, da det kun er gennem personen, der har scammet, at du har mulighed for at få dine ting tilbage. Nedenfor vil jeg lige foreslå nogle ting, du kan gøre, så du måske kan få din kniv tilbage og så du kan beskytte dig selv bedre i fremtiden:

– Hvis du havde aftalt med personen, at han skulle sende dig nogle penge, efter du havde sendt kniven, og du aldrig fik de penge, du skulle, kan du anmelde det til politiet. En politianmeldelse kræver dog nogle beviser. Du skal fx vide, hvem der har snydt, så jo flere informationer du kan give om vedkommende (fx Steam-profil o. lign) des bedre. Derudover er det en god idé at tage screenshots af eventuelle samtaler på Messenger, Steam og andet. Du kan vedlægge alt, du mener har interesse, og jo flere informationer du kan give politiet, des større er sandsynligheden for, at de kan hjælpe dig. Du skal være opmærksom på, at selvom du anmelder det til politiet, er det ikke sikkert, at de kan gøre noget. Men derfor er det alligevel vigtigt at anmelde det. For jo flere anmeldelser politiet modtager, des større er chancen for, at scammeren bliver fanget.

– Hvis du har mistet din kniv, efter du trykkede på et link, der viste sig at være falsk, kan nogen have overtaget din profil. I det tilfælde bør du ændre dit kodeord og tjekke, at der ikke også er andet, der mangler fra dit inventory – eller fra andre spil.

Uanset hvad kan det være en god idé, at du snakker med dine forældre om det, hvis du ikke allerede har gjort det, for de kan bedre hjælpe dig i lige netop din situation, og det gør det også nemmere at lave en politianmeldelse, hvis du ender med at gå dén vej.

Forhåbentlig kan det hjælpe, det jeg har skrevet, og ellers er du velkommen til at skrive igen. Held og lykke.

Med venlig hilsen,

Emil

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...