Spørgsmål fra Mikkel Sørensen, 30 år

Har virkelig brug for jeres hjælp.
Jeg solgte i September enten skins eller buff bal til en værdi at 5500kr.
Jeg fik pengene fra en “[navn fjernet af scammed.dk]” Og nu er jeg sådan set blevet anmeldt for bedrageri og hvidvask af pengene, da jeg eftersigende ikke skulle have sendt ham den PS5 som han tilsyneladende har købt af mig.

Please hjælp.

Svar fra rådgiver

Hej Mikkel,

Mange tak for dit brev. Jeg er ked af at høre, at du ligesom mange andre er blevet impliceret i et 3. mandsscam. Det er en enormt ubehagelig situation at blive anmeldt for bedrageri og hvidvask, så jeg forstår godt, at du har brug for at skrive et brev. Vi kan ikke give decideret juridisk rådgivning, så dér er det vigtigt, at du får snakket med nogle andre. Først og fremmest venner og familie, der kan støtte dig igennem det, men også en forsvarsadvokat, når dén dag kommer, hvor sagen skal i gang.

Det er dog vigtigt, at du husker, at du som sælger i et 3. mandsscam har mulighed for at anmelde scammeren også. Offeret (som har anmeldt dig) har anmeldt dig for bedrageri ud fra Straffelovens §276. Og selvom offeret i stedet burde have anmeldt scammeren, er det ikke noget, der kan afholde ham fra at føre en sag mod dig også, som så skal afgøres i en civil ret.

Du kan dog som sagt også anmelde scammeren. Straffelovens §279 handler om, at man ikke må snyde andre til at svindle, og det er jo dét, der er sket i din situation her. Derfor har du også mulighed for at anmelde gerningsmanden. Og hvis du gør dét, viser det ret tydeligt, at du har handlet i god tro og ikke er i “ledtog” med scammeren.

I forhold til anklagen om hvidvask tror jeg, det bliver svært for dem at få noget ud af den, men hvordan sagen om bedrageri falder ud, må tiden vise.

Jeg håber, du vil overveje at sende en anmeldelse afsted på scammeren, og så krydser jeg fingre for, at sagen forløber så behageligt, som sådan noget nu en gang kan.

Med venlig hilsen

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...