Spørgsmål fra Thomas, 16 år

Hej, for en times tid siden var jeg i fuld gang med en god byttehandel, han spørger om jeg vil vise at det ikke er nogle scam ting i min iventory, (jeg bliver lidt forvirret da jeg ikke har så godt styr på disse ting) jeg vælger da at gøre som han siger, får af vide at jeg bare skal sende en byttehandel med mine skins i til min anden account, og derefter anullere byttetilbuddet, da jeg har gjort det forlader han det opkald vi var i på discord, og jeg bliver forvirret og kigger derefter i min iventory, alle mine skins var væk, kigger derefter på om de er røget over på min anden account, men kan så se at min egen profil har sendt et bytte tilbud ekstra til en profil med samme navn og profil billede, men den har sendt 2 en til den rigtige og en til den forkerte. Det skal sige at da jeg sendte byttetilbudet til min anden profil, så blev den rigtige profil valgt og ikke flere på samme tid eller noget i den stil.
Nu står jeg så og tænker om der eventuelt er en måde at få enten mine skins tilbage, eller de 2000 kr. som de kostede.

På forhånd tak for hjælpen hilsen Thomas

Svar fra rådgiver

Hej Thomas,

Godt du har skrevet til os. Det lyder som en rigtig træls oplevelse, du har haft. Jeg kan godt forstå, du er blevet forvirret, når du har sendt skins afsted til en konto, og de så endte et andet sted. Scams kan være ret komplicerede, og det er let at miste overblikket.

Du er desværre blevet API-scammet. Det betyder, at du har fået installeret en såkaldt API-nøgle på din steamkonto. Den nøgle kan annullere og ‘omdirigere’ trades, der er sendt fra din konto. Det er det, der er sket i den handel, du lavede. Scammeren har fået placeret nøglen på din steam, og da du så sender skins til din anden profil, kan han flytte det trade til sin egen profil. Han har så kopieret din anden profil med billede og navn, så det ligner din, og du fatter ikke mistanke. Da du så tjekker din mobil for at bekræfte, kan du ikke se forskel. Det er rigtig udspekuleret og smart, men det er ikke sjovt at blive udsat for.

Grunden til, at det kun er det ene trade, der er gået igennem, er formentlig, at det trade indeholdt et item, der var meget værd, og de andre to ikke gjorde. API-scammere opsnapper kun de trades, der er meget værd.

API-nøglen, som scammeren bruger, er formentlig blevet lagt ind på din profil ved, at du har klikket på et link, der ligner et legit tradingsite som cs.money eller bitskins. Men siden er fake, og når du så logger ind med dine steamoplysninger, placerer den nøglen. Måske har ham scammeren bedt dig tjekke værdien på dit skin og fået dig til at klikke på sådan et link. Eller måske har du tidligere været inde på cs.money eller bitskins, men valgt den forkerte uden at vide det.

Det er vigtigt, at du fikser din konto. Ellers har scammeren stadig adgang og kan tage dine skins en anden gang, du vil trade noget dyrt. Det gør du ved at følge vores guide her.

Desværre er det meget svært at få skins tilbage, man har mistet på i et API-scam. Steam laver ikke længere skins, der er blevet snuppet. Men jeg synes alligevel, du skal melde det til politiet. Fordi scammeren formentlig er fra udlandet, og fordi det er svært at vide noget om ham, har politiet svært ved at efterforske det.

Men de får flere og flere anmeldelser om API-scams, og derfor bliver de klogere og klogere på, hvordan de skal gøre. Derfor synes jeg også, du skal melde, så du er med til at hjælpe politiet og vise dem, hvor mange, der faktisk bliver snydt på den her måde. For det er nemlig rigtig mange. Du kan anmelde det lige her. Det er vigtigt, at du får beviser med i form af screenshots af jeres samtaler og hans profiler på steam og discord.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget, selvom jeg ikke kunne skaffe dine skins tilbage. Du skal være meget velkommen til at skrive igen enten her i brevkassen eller på vores SMS-chat.

Held og lykke!

Venlig hilsen Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

Hey mit navn er Patrick, jeg er lige blevet scammet og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, der er vel ikke nogen måde jeg kan få den kniv tilbage jeg har mistet?

3 år siden

Emil, ekspert Hej Patrick. Jeg er ked af at høre, at du er blevet scammet. Ud fra din kommentar kan jeg ikke vide, hvordan du mistede din kniv, men hvis du har været logget ind på en hjemmeside med din Steam-konto, kan du have været udsat for API-scam. Hvis det er tilfældet, bør du følge vores guide om, hvordan du sikrer din konto igen. Hvis det er sket i en normal trade med en anden person, bør din konto være sikker. I det tilfælde vil jeg først og fremmest anbefale, at du går ind og anmelder deres profil til Steam, og så er der en chance for, at de bliver trade banned, så de i hvert fald ikke kan tjene penge på din kniv. Steam hjælper ikke med at få skins tilbage, hvis man er blevet scammet, så din bedste mulighed for at få et stjålet skin tilbage er at anmelde det til politiet. Det kan du gøre ved at gå ind på det her link og skrive så mange beviser ind som muligt. Inde på hjemmesiden kan du se, hvilke informationer du skal have klar. Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at skrive endnu en kommentar, og så vil jeg prøve at hjælpe dig videre :) Med venlig hilsen Emil fra scammed.dk

3 år siden

Skriv en kommentar ...