Spørgsmål fra Marc, 22 år

Så jeg blev scammed idag for 4300kroner af en gut som havde hacked en anden persons facebook account og havde billeder af den rigtige facebook account ejer kørekort etc (som de brugte for at vise de var legit) som de så ikke var lul men hvad er chancen så for at politiet faktisk kan finde gerningsmanden og hvad er chancen for jeg enten for de 4300kr den kniv han scammed mig for eller får min kniv tilbage?

Svar fra rådgiver

Hej med dig Marc,

Sikke en nederen oplevelse, du har haft. Det er et ret udspekuleret scam, du har være udsat for, når scammeren både har hacket en andens Facebookkonto OG har billeder af en anden persons kørekort.

Desværre er det en form for scam, vi ofte hører om her på scammed.dk. Selvom man gør alt hvad man kan, for at tjekke modparten, ved at få billeder af kørekort osv., kan man stadig blive snydt, lige som du har prøvet. Derfor må du huske, at det ikke er din skyld, at du er blevet snydt. Du havde jo gjort, hvad du kunne.

Heldigvis har vi også oplevet, at politiet rent faktisk kan gøre noget i de her sager. Det er selvfølgelig ikke helt lige så nemt for dem at opklare som scams, hvor scammeren ikke faker en anden person. Men fordi scammeren også har begået identitetstyveri, som er en meget alvorlig forbrydelse, tager politiet det formentlig også ret seriøst. Jeg har i hvert fald hørt om, at politiet er lykkes med at finde ud af, hvem der rent faktisk sidder bag skærmen og scammer, selvom han eller hun bruger fake profiler. Det handler tit om, at den slags scammere ofte snyder mange forskellige ofre, og det gør selvfølgelig, at politiet prioriterer at fange vedkommende.

Jeg synes helt klart, du skal prøve at anmelde scammet til politiet her. Hvis du gør det, så husk at lægge vægt på, og vedhæft beviser for, at vedkommende også har begået identitetstyveri. Jeg kan ikke love dig, at det skaffer dine penge eller kniven tilbage. Men uanset kan en politianmeldelse tit hjælpe med at føle, at man har gjort alt hvad man i en rigtig træls situation.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget. Ellers skal du være velkommen til at skrive her i brevkassen igen, eller skrive i vores SMS-chat.

Held og lykke!

Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

Allerede meldt det til Politiet havde bare brug for at brokke mig ahaha håber sgu på det bedste

4 år siden

Skriv en kommentar ...