Spørgsmål fra Lars Pedobear, 12 år

Jeg blev scammed af steam. Jeg hacked og havde en kniv på min profil og derefter vægler de at banne mig min kniv var 250 $ værd. Jeg har ikke så mange penge og er meget ked af det lige mu. min mor gider ikke at snakke med mig fordi de penge jeg købte kniven med var hendes. Hvad skal jeg gøre.

Svar fra rådgiver

Hej Lars.

Godt du skriver til os. Jeg håber, jeg kan hjælpe med at opklare situationen du er endt i.

Jeg forstår godt, at du er ked af det over, at du har mistet din kniv. Når den er 250$ værd, kan jeg godt regne ud, at det er en af de federe knive, som du sikkert har nydt at spille med. Det lyder absolut ikke sjovt, at din mor ikke vil snakke med dig. Sådan skal det jo ikke være!

Du skriver, at du ‘hacked’, og jeg læser det som, at du har installeret hacks og spillet med dem i CS:GO. Jeg går ud fra, at det er aimbot, aimlock, wallhack eller lignende. Derefter har steam bannet dig og lukket profilen. Det er helt naturligt, for det er strengt forbudt at bruge snyd eller hacke i et steamspil. Det skriver de også i det dokument, du skal acceptere, når du opretter en profil.

Det betyder desværre, at de er i deres fulde ret til at lukke din profil, uanset hvor mange dyre knive, der ligger på den. Når man forbryder sig mod Steams retningslinjer, har man heller ikke ret til at eje de skins, der ligger på ens Steam-profil.

Det er rigtig, rigtig træls for dig. Men jeg håber, at du nu har fundet ud af, at det aldrig kan betale sig at hacke eller snyde i spil. Både fordi man kan miste sin profil, men også fordi, det ikke er sjovt for dem, du spiller imod, der ikke har en chance mod en, der snyder.

Desværre bliver det nok svært at få din konto og dermed din kniv igen. Som du kan læse her, har Steam en ‘nultolerancepolitik’ omkring hacking. Det betyder, at de aldrig giver nogen en chance mere, hvis de bekræfter, at man har snydt eller hacket. Så din konto er altså lukket på livstid.

Når det er sagt, så synes jeg stadig, at det er en meget hård straf, at du også nu har problemer med, at din mor ikke vil snakke med dig. Alle kan begå fejl eller tage en dum beslutning, og det tror jeg allerede du har lært nu, hvor din kniv er væk. Derfor bliver jeg ked af at høre, at din mor ikke vil snakke med dig, selvom jeg selvfølgelig godt kan forstå, at hun er træt af, at pengene på den måde er blevet væk. Men jeg synes, det er en ret voldsom reaktion fra hendes side, at hun slet ikke vil tale med dig. Det er synd, for den eneste måde, I kan komme videre på, er at tale med hinanden om det, der er gået galt.

Jeg vil foreslå, at du fortæller din mor, at du godt ved, at det du har gjort, er forkert, men at du ikke vidste, at du ville miste kniven. Det var jo ikke meningen. Måske vil din mor begynde at tale med dig igen, hvis du nu er ærlig om, at du godt ved, man ikke må hacke?

Jeg håber, I får hul på snakken igen.
Du skal være meget velkommen til at skrive igen eller på vores anonyme SMS-chat her, hvis du har brug for at tale mere om det, der er sket.

Venlig hilsen

Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...