Spørgsmål fra Louie, 9 år

Hej, jeg ved ikke hvordan jeg skal få mine våben tilbage. Jeg spille med en jeg har spillet med flere gange han går i min fætters parallel klasse. Meningen var at vi måske skulle trade nogen våben. Han sagde jeg skulle smide alle mine våben og så smed han nogen af sine og sagde at jeg skulle stille mig ved vinduet (i fortnite) for der var en bug så han kunne ikke se mine ting. Så samlede han alle sine våben op og tog også Alle mine. Jeg spurgte hvorfor han tog mine, så sagde han to sekunder og smed mig ud af sin server og sagde til sin ven at han skulle kicke mig. Jeg er rigtig ked af det. Min tante har ringet til drengen og sagt at han skal aflevere det han har taget tilbage. Men hans telefon er nu slukket og han er ikke på fortnite… Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Han snød mig og jeg er rigtig ked af at ha mistet mine ting.

Svar fra rådgiver

Hej Louie,

Det er rigtig ærgerligt, at du er blevet scammet, og jeg forstår godt, at du er ked af det. Det ville jeg også være, hvis det var mig, der var blevet snydt. Det lyder, som om I lavede en “trust trade”, som det hedder, når der ikke er nogen sikkerhed, og man i stedet satser på at kunne stole på den anden. Når man joiner en andens Storm Shield/Homebase, kan de nemlig bare kicke én, når de har lyst, som du også oplevede. På dansk ville det hedde en “tillidshandel”, og det er kun noget, man skal gøre med folk, man er sikker på, man kan stole på.

Men det lyder det også som om du troede du kunne, fordi du har spillet med drengen flere gange før. Derfor er det rigtig dårlig stil, at han misbruger din tillid på den måde. Det er ikke underligt, at det gør dig trist. Faktisk er det helt normalt. Det er nemlig slet ikke i orden at gøre sådan noget, og derfor kan man godt blive rigtig ked af det.

Når man er blevet snydt i en trust trade er der desværre ikke noget, man kan gøre for at få sine ting tilbage. Den eneste måde er, at den, der har snydt dig, kommer på bedre tanker og beslutter sig for at levere dine ting tilbage. Det håber jeg han gør, og jeg håber, I kan finde en løsning på det, så du får de ting, du har mistet.

Det er rigtig godt, at du søger hjælp fra din tante, og at du skriver her til os, så du ikke står alene med dine tanker og følelser om det, der er sket. Det er nemlig ikke spor rart at blive snydt, og man kan blive rigtig ked af det. Og det skal man ikke gå med alene.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

Clara Hej

4 år siden

Skriv en kommentar ...