Spørgsmål fra Lucas, 15 år

Svaret er redigeret af scammed.dk

Hej. jeg er blevet scammet for en masse tf2 costmetics og våben skins. Ham jeg blev snydt af er blevet trade bannet nu. Han started med at skrive til mige om få de der ting for nogle nøgle “kan ikke huske hvor mange” Men da jeg så accpteret den på steam mobile nøglerne var der men jeg fik ikke mine nøgler. Og her er listen på de costmetics og skins jeg blev scammet for [fjernet af scammed.dk] og her er personen [fjernet af scammed.dk].

Jeg ville bare lige vide om jeg også kunne få min ting tilbage. Men hvis det ikke kan lad sig gøre er det bare iorden

Svar fra rådgiver

Hej Lucas,

Det er rigtig ærgerligt, at du er blevet scammet. Først og fremmest vil jeg lige sige, at jeg har fjernet de to links, du har lagt med i dit brevkassespørgsmål, og det er noget, vi gør af princip, så folk ikke begynder at genere personer, de har set nævnt herinde.

Det link, du havde lagt med, virkede dog ikke, så jeg har ikke kunnet se de ting, du har mistet. Det betyder dog ikke så meget, fordi der er ikke noget, vi konkret kan gøre ift. Steam for at give dig dine ting tilbage, så det ville ikke ændre noget.

Du skriver, at I havde aftalt at lave en trade, som du godkendte via Steam Guard på din mobil, men at det så faktisk var en anden trade, der gik igennem, hvor du ikke fik dine keys. For mig lyder det, som om du er blevet API-scammet, og derfor vil jeg først og fremmest anbefale dig, at du går herind og følger vores guide om, hvordan du kan sikre dig selv efter et API-scam. Du er formentlig kommet til at logge ind med din Steam-konto på en hjemmeside, der ikke er legit, og det er sådan, man bliver API-scammet. API-scam gør, at nogen har mulighed for at se dine trades, så de hurtigt kan lave trades, der ligner, og på den måde bliver man scammet.

Hvis du har nogle oplysninger på personen ud over hans Steam-konto, kan du overveje at foretage en politianmeldelse, men uanset hvad bør du som det første få sikret din konto igen ved at følge guiden. Og så vil jeg råde dig til ikke at bruge din Steam-konto til at logge ind på andre hjemmesider end Steam, for der er rigtig mange sider, der bruger Steam-login til at scamme, ligesom du desværre har oplevet her.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...