Spørgsmål fra Konrad, 16 år

Hej
Min account er blevet hijacked 2 gange nu og jeg ved ikke hvordan det sker, jeg har ikke gået ind på en trade hjemmeside siden sidst jeg blev hijacked, men alligevel er der en som fik adgang til min account. Hvad kan jeg gøre for at det ikke fortsætter?

Svar fra rådgiver

Hej Konrad,

Tak for dit brev! Det lyder underligt, at din konto bliver hacked igen og igen. Du skriver det ikke direkte, men jeg antager, at der er tale om en Steam-konto. Jeg vil skrive nogle ting, du kan prøve at gøre, og så er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor, hvis det ikke virker:

At skifte password på din konto er det mest oplagte, du kan gøre. Du har sikkert allerede gjort det, da du fik din konto igen, men hvis du bruger samme password igen, kan vedkommende komme ind på din konto igen og igen.

At skifte password på din email er en anden ting, du kan gøre. Hvis vedkommende, der har hacket dig, har adgang til din email, kan han få sendt et nulstillingslink og tage din konto tilbage på dén måde, når du ændrer kodeordet på selve kontoen. Hvis du ikke allerede har gjort det, vil jeg derfor anbefale, at du prøver med et nyt password på din email.

At sætte multifaktorvalidering på en konto er altid godt. Og vi anbefaler alle at gøre det. Hvis der er tale om en Steam-konto, er det Steam Mobile Guard, man skal bruge. Det gør, at man skal have adgang til din telefon for at komme ind på din konto, og så kan vedkommende ikke komme ind, selvom de finder frem til dit kodeord i fremtiden.

Du bør også fjerne en eventuel API-key på din konto ved at gå ind på det her link og trykke “Revoke My Steam Web API Key”. Hvis en person har haft adgang til din konto, kan de have lagt en API-key på din konto, som gør, at de kan se og styre dine trades. Det er måske også det, du mener med “hijack”, og en API-key skal fjernes manuelt. Hvis man én gang har været logget ind på en falsk side, kan man blive API-scammed igen og igen med samme API-key, indtil man fjerner den. Inde på siden skal der være en grøn knap med teksten “Registrér”, og så ved du, at alt er, som det skal være.

For at opsummere bør du ændre kode på din Steam-profil og din email, sætte en form for 2FA op på din konto og fjerne din API-key. Det bør sikre din konto fra at blive hacked og misbrugt, så længe du ikke kommer til at logge ind på en falsk side med din Steam-konto i fremtiden. Hvis du har andre spørgsmål, eller hvis der er noget, du gerne vil have uddybet, er du som sagt velkommen til at skrive nedenfor, og så skal jeg nok hjælpe dig videre 🙂

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...