Spørgsmål fra Alp, 24 år

Jeg har prøvet at sælge et skin i Counter Strike på en velkendt Dansk facebook gruppe.

Jeg bliver herefter kontaktet af en person ved navn, som vil købe mit skin, og begynder at sende billeder af sit ID. Jeg gør det samme, for at verificerer at jeg ikke er en anden.

Jeg indser dog hurtigt, at personen er en falsk facebook konto, og at det med alt sandsynlighed er et ID fra et andet offer han har sendt.

Han har nu oprettet facebook kontoer i mit navn, og skrevet til andre med samme hensigt, at scamme dem, tage deres ejendele uden at betale, samt at indskaffe billeder af ID som han kan bruge senere igen til at scamme andre.

Hvad kan jeg gøre?

Svar fra rådgiver

Hej Alp,

Tak for dit brev og forklaring af din situation. Det er aldrig sjovt, når man mistænker, at nogen vil bruge ens identitet til at scamme, så det er godt, at du overvejer, hvad du kan gøre. Jeg har også selv oplevet det, og det er rigtig træls.

I forhold til at beskytte dig selv, bør du helt sikkert anmelde situationen til politiet, så de er opmærksomme på, at dine oplysninger kan blive brugt til at udføre kriminalitet. Derudover kan du oprette en kreditvarsel i CPR-registeret, så vedkommende ikke kan købe ting på afbetaling i dit navn eller optage lån osv. Der er nok ikke så stor en risiko for, at det er scammerens intention at udsætte dig for økonomisk bedrageri, men du kan overveje det, hvis det vil give en tryghed. Det er nok mere sandsynligt, at de vil bruge dine oplysninger til at snyde andre, som du også selv skriver.

Jeg ville holde øje med andre profiler i mit navn, og så ville jeg anmelde dem, så snart jeg så dem. Få også venner til at anmelde de falske profiler. Hvis du ofte handler på de samme grupper, kan du overveje et opslag, hvor du advarer om, at der er en risiko for falske profiler i dit navn. Så ser folk det, hvis de søger på dit navn i grupperne inden en eventuel handel. Men du kan ikke gøre noget ved, hvis folk handler med en falsk profil i dit navn, fordi de ikke tjekker, desværre. Og det er ikke din skyld. Overvej dog for fremtiden at lade være med at dele personfølsomme dokumenter, selvom du eventuelt skjuler CPR på dem. Det er sådan noget, man helst kun selv skal have adgang til.

Skriv endelig en kommentar herunder, hvis der er noget, du vil tilføje eller spørge om.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

silas jeg blevet scammed i roblox

1 år siden

Emil, ekspert Hej Silas. Det er jeg rigtig ked af at høre. Det er aldrig sjovt at blive scammet, så det er godt, at du rækker ud. Det er desværre ikke muligt for os at give dig det tilbage, du har mistet, og Roblox har også dén holdning, at de ikke hjælper med at gendanne ting. Jeg vil anbefale, at du går ind på vores side om Roblox, hvor du kan finde gode råd til at handle sikkert. Der er også en vejledning til, hvad du kan gøre nu. Vh Emil

1 år siden

Skriv en kommentar ...