Spørgsmål fra Kristian Poulsen, 50 år

Élisa Grolimund har skrevet til mig lige pludselig i August, hun vil give mig nogle penge (10.000.000 euro) men jeg skal betale en afgift på 150 euro til hendes advokat.
Er det svindel?

Svar fra rådgiver

Kære Kristian,

Tak for din henvendelse til scammed.dk. Desværre falder din problematik uden for det felt vi arbejder med her på sitet. Scammed.dk yder støtte og rådgivning til personer, der er blevet snydt i handler med skins i computerspil, og deres pårørende. Vi kan derfor desværre ikke hjælpe dig med din henvendelse.

Dog vil jeg sige, at hvis noget lyder suspekt eller lyder for godt til at være sandt, så er det som oftest fordi, det er det. Ud fra dit brev gætter jeg på, at du ikke kender Élisa, og derfor virker det meget suspekt, at hun pludselig, ud af det blå, vil give dig en masse penge. Og det bliver endnu mere suspekt af, at du skal betale en afgift til hendes advokat.

Mange af den her slags scams, og det gælder både den type du beskriver, og den type brugerne her på sitet henvender sig med, starter med en angiveligt harmløs interaktion mellem gerningsmand og offer (i dit tilfælde betaling af afgiften, for de fleste brugere på dette site en mindre handel med ikke så værdifulde skins, for at etablere tillid). Men i den interaktion vil scammeren enten bede om oplysninger vedkommende kan bruge til at skaffe sig adgang til finanser o. lign. eller vil plante en såkaldt API-key på offerets konto, der gør, at scammeren kan tømme offerets konto uden offeret kan gøre noget.

Så de helt generelle råd, som vi ofte også giver brugerne her på sitet, gælder også i din situation:

  1. Hvis du er i tvivl eller hvis noget føles forkert, så lad være. Det er højst sandsynligt et scam.
  2. Prøv at finde ud af så meget om personen, som har henvendt sig til dig, som du kan. Det vil hjælpe dig til at finde ud af, om personen er reel eller ej.
  3. Anmeld det til politiet, hvis du oplever at nogen scammer dig eller forsøger på at scamme dig.

Held og lykke!

Med venlig hilsen,

Stine fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 2 kommentarer

Elisa grolimund er en scammed . Også hendes advokat Albert Bartas . en av de her

2 år siden

det lyder meget sketchy at nogen bare lige vil give dig 10.000.000 euro

4 år siden

Skriv en kommentar ...