Spørgsmål fra lars, 12 år

Hej
er lige blevet snydt på et deponere en masse skins på et website, som hedder coinswon.com, og nu kan jeg ikke få dem tilbage igen.

– hvad kan man gøre?

Svar fra rådgiver

Hej Lars,

Det er godt, du skriver til os. Det lyder som en rigtig træls oplevelse, du har haft.

Der er rigtig mange sites som det, du nævner, hvor man kan blive snydt. Som du har oplevet, sker det ved, at man bliver lokket til at logge på med sine steam-oplysninger og deponere sine skins, hvorefter man kan gamble med dem. Så skulle ideen være, at man kan vinde bedre skins eller mønter.

Men tit er der tale om snyd og bedrag, hvor man for eksempel ikke kan trække værdierne ud af sitet igen. Ligesom du har prøvet det. Ofte er der også tale om reel svindel med spillet, hvor man slet ikke kan vinde noget.

Du spørger, hvad du kan gøre nu. Jeg vil foreslå dig, at du anmelder det til politiet som det, der hedder kontaktbedrageri. Altså kriminalitet, hvor du er blevet lokket til at overføre værdier.

Det kan gøres nemt på politiets hjemmeside her.

Fordi du er 12 år, kan du ikke anmelde det selv. Det kræver, at man er 15 år og har sit eget NemID. Derfor synes jeg, at du skal tale med dine forældre om, hvad der er sket. Jeg er helt med på, at det kan være svært, fordi de måske vil blive sure eller skuffede lige med det samme. Men jeg tror også, at de vil blive glade for, at du er åben og ærlig over for dem, og viser dem, at du gerne vil have deres hjælp og støtte, når du har oplevet noget ubehageligt. Det vil også gøre, at det vil blive nemmere at tage den her slags snakke i fremtiden.

Det kan også være, at du skammer dig over, hvad der er sket. Det er helt naturligt – det er der mange, der gør. Men problemet, når man skammer sig, er, at man så får lyst til at gemme sig væk, og holde det, der er sket hemmeligt. Og det er ikke nogen særlig god løsning i det lange løb, fordi det kan påvirke én meget, når man ikke får talt ud om de ting, der er sket. Derfor er det her en rigtig god anledning til at tage snakken om skins og penge med dine forældre, og dine forældre vil samtidig kunne hjælpe dig med at handle på det ved, at I politianmelder sagen sammen.

Når I politianmelder, skal I vedhæfte så mange beviser som muligt. For eksempel billeder af transaktionen, da du deponerede skinsne, dit inventory før du deponerede, eller måske screenshots af, at du har prøvet at kontakte siden selv for at få dine skins tilbage.

Jeg kender ikke den side, du nævner, men når jeg besøger den, kan jeg se en roulette på forsiden. Det er ikke et godt tegn, da det betyder, at det er et gamblingsite.

Udover at man kan blive snydt ved ikke at kunne få sine skins ud af sitet, skal man i det hele taget passe på med at begynde at gamble. Jeg kan godt sætte mig ind i, at det kan virke fristende at vinde gode og sjældne skins med en god float eller et godt pattern. Men for det meste er sandsynligheden for at vinde noget meget lav i forhold til, hvor mange penge, man kan ende med at bruge på spillet. Det kan blive en ond spiral, hvor man bruger flere og flere penge på at vinde det tilbage, man har tabt. Derfor vil jeg fraråde at skinbette i det hele taget.

Det er desuden ulovligt for sider som coinswon.com at lade mindreårige spille om værdier. Da du er 12, er der derfor tale om, at de bryder loven. Det er ikke, fordi du som sådan kan bruge den information til at få dine skins tilbage, men derfor er det stadig vigtigt, at du ved det. For der er en grund til, at den slags sites ikke må tage imod bets fra mindreårige, og det er netop, at de kan risikere at blive udnyttet, som du har oplevet det.

Jeg håber, du kan bruge svaret, og at du og dine forældre har held med at anmelde siden. Du skal have tak for at have gjort os opmærksom på et skinbettingsite, vi ikke kendte i forvejen. Det er fedt, at du vil være med til at gøre andre opmærksomme på problemet.

Venlig hilsen

Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...