Spørgsmål fra Ole, 21 år

Svaret er redigeret af scammed.dk

yo, bliver invited til et eller andet [fjernet af scammed.dk], og vil gerne vide om det er legit – kan ikke finde noget sus på den, men det en tilfældig person der har spurgt mig. Derudover er jeg logget ind på steam via browser, men bliver bedt om at logge ind når jeg prøver at registrere.

Svar fra rådgiver

Hej Ole,

Jeg har fjernet linket, så der ikke er nogen, der kommer til at gå derind.

Som det allerførste vil jeg gerne sige, at man aldrig nogensinde skal logge ind på nogen side med nogen profil, hvis man har den tvivl, du har. I de tilfælde er det bedre at undersøge sagen nærmere, så det er godt, at du skriver!

Jeg har aldrig hørt om den side før, og en hurtig søgning på Google afslører også, at man ikke rigtig kan finde noget om den. Hvis det var en legit side, der afholdte turneringer indenfor CS, så ville den være over det hele, når man søgte på den.

Jeg tog dog det domæne, der trods alt var at finde, og slog det op på WHOis, hvor man kan se, at domænet er oprettet for bare 5 dage siden.

Derudover siger du også, at du er logget ind i en anden fane allerede, men at siden stadig beder dig om login, og det er også en rigtig god ting at holde øje med for at tjekke, om en side er legit. En legit side vil nemlig aldrig/yderst sjældent bede om login, hvis du allerede er logget ind i en anden fane.

Så for at konkludere skal du aldrig logge ind et sted, hvis du ikke er 100% sikker på, det er legit. Men derudover er der også nogle meget røde lamper forbundet med dette domæne specifikt, så jeg ville gå en lang bue udenom og væbne mig med tålmodighed, indtil der kom en legit invitation ind gennem brevsprækken.

Venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 1 kommentar

Ole Perfekt! Tænkte nok det virkede lidt sus, selvom profilen var legit så var det lidt underligt at personen altid skrev når jeg var offline. Næsten som om de lidt konfliktsky 🤷🏼‍♂️

4 år siden

Emil, ekspert Det kan meget vel være, de er konfliktsky. En anden mulighed kan også være, at den legit profil er kommet til at logge ind på siden på et tidspunkt, hvorefter kontoen er blevet taget fra vedkommende. Det er set før, at folkene bag så overtager folks profiler og sender beskeder ud til alle venner derfra, så det netop virker mere legit, og så spreder det sig jo som en steppebrand. Uanset hvad er jeg glad for, at du skrev herinde og lod tvivlen komme dig til gode! Venlig hilsen Emil :)

4 år siden

Skriv en kommentar ...