Spørgsmål fra Karl, 18 år

min konto blev hacked, også hackeren sendte et tradelink til sin “profil” og nu har den profil så mine skins, hvad skal jeg gøre

Svar fra rådgiver

Hej Karl,

Tak for dit brev. Jeg er ked af at høre, at du er blevet hacket, og det er godt, du skriver, så jeg forhåbentlig kan hjælpe dig på vej.

Hvis du stadig ikke har adgang til din konto, efter den blev hacket, bør du først og fremmest gå ind på det her link og starte processen med at få den tilbage. Hvis du stadig har adgang til den mail, kontoen blev oprettet med, får du tilsendt et link, du kan bruge. Hvis ikke du har adgang, og du er blevet låst helt ude, fordi hackeren fx har ændret mailen, kan du vælge, at du hverken har adgang til telefon eller mail på kontoen, og så kommer du frem til en lang formular med en masse felter. De felter skal du så udfylde med så mange informationer som muligt, fordi det er de oplysninger, Steam bruger til at bekræfte, at du er ejer af kontoen, hvorefter du får den tilbage.

Når du har adgang til din konto igen, bør du gå ind på det her link og tjekke, om der er en aktiv API-key på din konto. En API-key gør, at andre kan se og styre dine trades, og den skal fjernes, så du ikke bliver scammet, når du prøvet at trade i fremtiden. Hvis du kan trykke “Revoke My Steam Web API Key” derinde, skal du gøre det. Hvis der er en grøn knap med teksten “Registrér”, er alt som det skal være.

Derefter bør du sætte Steam Mobile Guard op på den, så folk ikke kan komme ind på din konto, uden de har din telefon også. Det anbefaler vi alle at gøre, og det er en rigtig god måde at sikre sin konto på. Du kan finde en vejledning til at gøre det her.

Når nu du har fået din konto tilbage og sikret den, kommer vi til problemet med, at du har mistet nogle skins til vedkommende, der hackede dig. Steam tilbyder ikke at hjælpe med at gendanne skins, men du kan gå ind på vedkommendes profil og anmelde den, og så er der en chance for, at profilen bliver udelukket fra at trade, hvilket i det mindste gør, at dine skins ikke kommer videre. I forhold til konkret at få dine skins tilbage, er en politianmeldelse det bedste bud. Politiet har ikke ressourcer til at reagere hurtigt på alle anmeldelser, men det er set før, at folk har fået deres skins tilbage, efter politiet er gået ind i sagen.

For at anmelde sagen til politiet, kan du gå ind på det her link, hvor der også er en oversigt over de oplysninger, du skal have parat.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til at få din konto tilbage og komme tættere på at få dine skins tilbage også. Der kan gå lang tid, før politiet reagerer, men hvis du anmelder, har du gjort, hvad du kan. Hvis der er mere, jeg kan hjælpe med, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor 🙂

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...