Spørgsmål fra John Longmore, 11 år

Spørgsmålet er redigeret af scammed.dk

Hvordan kan man kende forskel på en rigtig trade og en scam!!!!!!!!!!!!!!

[LINK FJERNET]

Svar fra rådgiver

Hej John,

Jeg er ked af at høre, at du har mistet din Fire Serpent. Det er aldrig sjovt at blive scammet, og især når det er så dyrt et skin, man mister. Det er godt, at du skriver, så du kan få hjælp til at undgå lignende typer af scams i fremtiden.

Du sendte et link med i din besked, som jeg har valgt at fjerne. Vi vil gerne undgå, at nogen kommer til at trykke på linket, så de også bliver scammet. Jeg har dog valgt at gå ind på linket selv for at kunne skrive nogle ting til dig om siden, du kan være opmærksom på næste gang.

Umiddelbart bør man altid være kritisk, hvis nogen vil sende én en kniv uden at få noget tilbage. Hvis noget er for godt til at være sandt, så er det som regel fordi det er ikke sandt. Men hvis det ikke i sig selv er nok overbevisning, er der nogle ting, man kan kigge på ved siden:

Først og fremmest bør man altid kigge på URL’en. De officielle URL til Steam er steamcommunity.com og steampowered.com. Som du kan se på det link, du sendte til os, er det noget helt andet, der står, og derfor kan man se, at det er falsk. Det er godt at lære de to domæner udenad, så man kan huske dem.

Hvis man så alligevel kommer til at klikke ind på siden, er der nogle ting, der springer i øjnene. Først og fremmest er det en rød lampe, at man i det hele taget kan se det trade offer, der er derinde. Man skal nemlig være logget ind for at kunne se trade offers, der er sendt til ens profil.

Derudover loader ens inventory ikke på siden, hvilket det normalt ville gøre, hvis man var logget ind og kiggede på et trade offer.

Hvis man så vælger at trykke “Accept Offer” på trods af de to ting, kommer man ind på en officiel login-side med URL’et steamcommunity.com, men det betyder ikke, at det er sikkert at logge ind. Du kan også se, at der står “Sign into [LINK FJERNET] using your Steam account”. Hvis man logger ind her, får scam-siden adgang til ens konto. Derfor skal man være 100% sikker på, at det er en legit side, der beder om login, før man indtaster sine oplysninger.

Det er altså nogle af de ting, man kan bruge til at kende forskel på en rigtig trade og en scam trade. I det hele taget fraråder jeg, at man accepterer trades fra folk, man ikke kender, og som man ikke har lavet en aftale med på forhånd. Jeg håber, du kan bruge noget af det, jeg har skrevet, til at undgå scams i fremtiden.

Med venlig hilsen,

Emil fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...