Spørgsmål fra Magnus Jensen, 17 år

Jeg blev api scammed i februar og har mistet for over 7000.kr værdi hvad skal jeg gøre?

Svar fra rådgiver

Hej med dig.

Det er godt, du skriver. Øv, for en træls oplevelse. Især fordi det lyder som om, 7.000 kroner er rigtig meget for dig. Og det er da også i den høje ende af beløb i forhold til, hvad vi har hørt om her på scammed.dk.

Der er rigtig mange, der bliver snydt i API-scams for tiden, og det er ærgerligt, at det også skulle gå ud over dig. Nu ved jeg ikke, præcist hvordan det er sket, men det handler altid om, at man på en måde er kommet ind på en falsk side og har logget på med sine steamoplysninger, hvorefter der er blevet placeret en API key på ens profil, der gør, at scammeren kan flytte en trade til dem selv.

Du spørger, hvad du skal gøre. Det vigtigste er, at du får skiftet kodeord og ‘revoket’ din API-key. Det kan du gøre ved at følge vores guide her.

Det er vigtigt, at du ikke trader igen, før du har fået det gjort, for ellers kan scammeren eller scammerne blive ved med at flytte dine trades.

Jeg synes også, du skal anmelde scammet til politiet. Ud fra dit brev er det lidt svært for mig at vurdere, hvor meget information, du har på den eller dem, der har scammet dig.

Hvis du ved, hvilken side, du loggede ind på for at placere API-keyen, eller hvis du blev kontaktet af en på f.eks. Facebook, der bad dig logge ind på et fake site, så er det meget vigtigt, at du samler så meget bevismateriale som muligt sammen: Screenshots af samtaler, af scammeren eller bottens steamprofil, alt hvad du har af navne og andre oplysninger. Dem skal politiet bruge.

Jeg kan ikke love dig, at politiet kan finde personen, men ved at anmelde scammet, gør du også andre en tjeneste: Vi ved, at politiet ikke ser langt de fleste af scams, der sker i Danmark. Det ville være godt, hvis de fik flere anmeldelser, så de får det fulde billede af omfanget, og så de bliver bedre til at efterforske scams som det, der skete for dig. Du kan anmelde det ved at følge den her guide.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget.

Held og lykke. Hilsen Lars fra scammed.dk

Kommentarer

Viser 0 kommentar

Skriv en kommentar ...